Kontakta oss

INRIKES

Nu vill LUF avskaffa barnbidraget: ”Behövande får gå till socialen”

Publicerat

den

INRIKES Liberalernas ungdomsförbund, LUF, vill avskaffa barnbidraget och hänvisa lågavlönade och fattiga barnfamiljer till socialen. Det skriver LUF:s förbundsordförande Joar Forssell och Max Sjöberg på Expressens debattsida idag.

Enligt de bägge liberalerna har den välmående medelklassen det alldeles för bra idag. Av den anledningen vill LUF avskaffa barnbidraget för arbetarklassen och fattiga. Det framgår redan i början av Joar Forssells och Max Sjöbergs debattartikel. ”Polisen har för lite resurser, utanförskapet växer och politiker påstår att vi inte längre har råd att hjälpa flyktingar.  Då är det anmärkningsvärt att över 30 miljarder varje år satsas på ett bidrag till välmående medelklass, skriver dem och föreslår att barnbidraget ska avskaffas helt.

Att barnbidraget gör en stor skillnad för den lågavlönade arbetarklassen och fattiga barnfamiljer tar Liberala Ungdomsförbundet ingen hänsyn till. Enligt LUF-topparna är det bättre att belasta kommunerna genom att höja beloppen för försörjningsstöd och hänvisa utsatta samhällsgrupper till socialen.

”Det finns givetvis barnfamiljer med små ekonomiska resurser, men för dem finns mer träffsäkra reformer. En bättre reform hade varit att höja normen för försörjningsstöd för barnfamiljer.” skriver Joar Forssell och Max Sjöberg.

Källa: Avskaffa det lyxiga barnbidraget helt

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se