Kontakta oss

INRIKES

Ny kartläggning: Narkotikan flödar bland Östermalms unga

Publicerat

den

INRIKES   Förra veckan offentliggjordes resultatet av Stockholmsenkäten 2018 som kartlägger drogvanor och spel bland Stockholms unga. I enkäten framgår det att knarkproblemen är som störst i överklasstadsdelar.

Förra året deltog över 4000 elever i Stockholmsenkäten som undersöker drog och spelvanor bland Stockholms unga. Precis som föregående år visar det sig att knarket flödar bland de rika innerstadsbarnen. Antalet unga som uppger att dom har knarkat är som störst i stadsdelarna Kungsholmen och Normalm där mer än 20 procent av pojkarna i årskurs 9 uppger att dom har provat narkotika.

Skärmavbild från kartläggningen

Mest tillgång på Östermalm

I kartläggningen sticker stadsdelarna Östermalm och Kungsholmen ut när det tillgången till narkotika. På Östermalm uppger hela 45 procent av pojkarna i årskurs 9 att dom har tillgång till narkotika, motsvarande siffra för flickor är 27 procent. På Kungsholmen uppger 35 procent av flickorna att dom har tillgång till narkotika, motsvarande siffra för pojkar är 24 procent. Östermalm och Kungsholmen kan jämföras med Rinkeby-Kista där 19 procent av pojkarna och 18 procent av flickorna har tillgång till narkotika.

Länk till undersökningen hittar du här

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se