Kontakta oss

UTRIKES

Terrordåd – Turkfascist körde rakt in i demonstrerande folkmassa

Publicerat

den

UTRIKES I lördags anordnades det en demonstration i Oslo mot Turkiets invasion av norra Syrien. Demonstranterna möttes upp av turkfascister i en motdemonstration. En av turkfascisterna körde rakt in i den demonstrerade folkmassan.

Under gårdagen var det en stor demonstration i Oslo i protest mot Turkiets invasion av Norra Syrien. I Oslo möttes demonstranterna av flera islamistiska och turkvänliga fascister. På flera platser i Oslo utbröt det slagsmål mellan de olika grupperna på de annars vanligtvis lugna demonstrationerna mot Turkiet.

En av turkfascisterna valde att försöka utföra ett terrordåd och köra med sin bil rakt in i den demonstrerande folkmassan. Händelsen filmades och livesändes på Facebook ifrån passagerarsätet som tydligt visar förarens politiska åsikter.

Bild från livesändning

Bild från livesändning

Enligt ett vittne på plats som Aktuellt Fokus varit i kontakt med ska ingen ha blivit allvarligt skadad av attacken.

Extremhögern har kopierat IS
Terrordåd där fordon använts för att köra in i folkmassor populariserades av IS-anhängare runtom i Europa. Efter IS fall är det främst fascister och andra högerextremister som utfört denna typen av terrorattacker.

I Malmö försökte en nazist från Nordiska Motståndsrörelsen köra rakt in i en demonstration arrangerad av asylsökande. Nazisten misslyckades med sitt terrordåd då han körde av vägen.

I Charlottesville, USA dog demonstranten Heather Heyers. Hon demonstrerade mot Trump och en bil körde rakt in i demonstrationen. Föraren var en nazist och Trump-anhängare. Trump fick stor kritik då han påstod att båda sidor var lika skyldiga till terrorattacken.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se