Kontakta oss

INRIKES

Nya skattenotan i krisdrabbade Västernorrland -130 000 månaden för tf regiondirektör

Publicerat

den

VÄSTERNORRLAND Västernorrlands tillförordnade regiondirektör, Hans Wiklund får en ny monsterlön på 130 000 kronor i månaden. Nyheten om Wiklunds nya lön har upprört många människor i länet som anser att det är ett hån mot alla de glesbygdsbor som drabbats hårt av politikernas resursfördelningar.

Landstingsstyrelsens ordförande Erik Lövgren (S), som tecknat avtalet med Hans Wiklund försvarar avtalet med att han inte anser att 130 000 kronor i månaden är en speciellt hög lön.

– För tio år sedan var det en hög lön, men idag ligger den i mitten eller strax under vad landets regiondirektörer tjänar, säger Erik Lövgren till SVT Västernorrland.

Nyheten om Wiklunds lön har upprört många människor som anser att det är moraliskt förkastligt att Erik Lövgren tecknat så pass hög lön till sin partikamrat samtidigt som besparingarna går ut över skattebetalarnas vård.

”Dom lägger ner BB och slaktar vården pga besparingar men dom kan aldrig spara in på sej själva” skriver den upprörda Sollefteåbon Mikael till Aktuellt Fokus i ett nyhetstips.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se