Kontakta oss

INRIKES

Nya skräcksiffror för Jan Björklund – väljarna flyr från Liberalerna!

Publicerat

den

INRIKES Liberalerna är nere på sin sämsta siffra sedan 2014. Hade det varit val idag hade Liberalerna inte ens nått upp till riksdagsspärren, det visar Aftonbladet/Inizios senaste väljarundersökning.

Aftonbladet och Inizios senaste väljarundersökning är en kalldusch för Liberalerna. I undersökningen uppger endast 3,3 procent av väljarna att dom hade kunnat rösta på partiet om det vore val idag. Med andra ord en bra bit ifrån riksdagsspärren på fyra procent.

Hade det varit val idag hade Liberalernas nedgång inte bara placerat partiet utanför riksdagen, det hade även ställt till stora problem för de återstående Allianspartierna. Med endast Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet kvar i riksdagen hade Alliansen tvingats samarbeta med Sverigedemokraterna för att bilda regering.

För femte väljarundersökningen i rad backar Sverigedemokraterna. Partiet får 15,4 procent av väljarnas förtroende vilket är partiets sämsta siffra sedan februari 2015, ett tapp på 2,5 procent sedan föregående undersökning i oktober.

Vänsterpartiet går framåt väldigt blygsamt och ökar endast med 0,2 procent sedan föregående undersökning. Att partiet inte ökar beror framförallt på partiets oförmåga att nå ut med sin politik. Många väljare, framförallt yngre män, vet inte vad partiet vill eller har för åsikt i diverse sakfrågor. Hade det varit val idag hade partiet fått 6,8 procent enligt Aftonbladet/Inizio.

V – 6,8 %
MP – 4 %
S – 28,6 %
Liberalerna – 3,3 %
Centerpartiet – 10,1 %
Kristdemokraterna – 4 %
Moderaterna – 23,2 %
Sverigedemokraterna – 15,4 %
Övriga – 4,7 %

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se