Kontakta oss

INRIKES

Omtyckt lärare stängdes av efter arbetsmiljökritik – hundratals elever protesterade

Publicerat

den

vammarskolan_500VALDEMARSVIK| En lärare som arbetar på Vammarskolan i Valdemarsvik stängdes av på stående fot av skolledningen. Det efter att han gjort sitt jobb som skyddsombud och anmärkt på skolans arbetsmiljö. Situationen har fått många elever att reagera.

Ryktet hade börjat gå på tisdagskvällen men det var i morse som eleverna nåddes av beskedet. De fick då veta att matematik- och NO-läraren Mats Nahlbom blivit avstängd från sin tjänst när han bara gjort sitt jobb som skyddsombud.

När eleverna och skolans elevråd fick veta att han blivit avstängd agerade de snabbt. En namninsamling startades vilket snabbt fylldes på med namn. Uppslutningen var stor när eleverna sedan tågade ner till kommunhuset för att konfrontera de som tagit beslutet om avstängningen.

Ett 100-tal elever skanderade ”Matsa” när personalchef Gustav Liljenström och Jens Vesterlund, sektorchef inom barn och utbildning, tog emot elevrådets representanter. Efter cirka tio minuter kom eleverna ut och förklarade vad de fått veta. Att tjänstemännen slingrat sig som fega ormar och inte gett eleverna några svar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons