Kontakta oss

UTRIKES

Turkiets militärflyg bombar anti-ISIS soldater!

Publicerat

den

turkietKAMPEN MOT IS| Turkiet har enligt uppgift bombat kurdiska YPG för att hjälpa Islamska staten och försvaga de som vill jaga islamistiska terroristerna på flykt.

Statliga turkiska medier uppger att mellan 160 och 200 soldater från den kurdiska YPG-gerillan dödades i turkiska flygräder i norra Syrien i onsdags kväll. Dock är uppgifterna knapphändiga och kanalen står lojal till den turkiska diktatorn Erdogan. Stridsplanen attackerade enligt militären över 20 mål i ett område norr om den syriska storstaden Aleppo.

Antalet döda har inte kunnat bekräftas från annat håll. Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, som bevakar det syriska inbördeskriget från Storbritannien, säger att attackerna ägt rum men kan inte ge en dödssiffra.
Flygräderna uppges bland annat ha träffat byggnader som YPG använt som mötesplatser, skyddsrum och vapenlager.
YPG-Gerillan är partiet PYD:s väpnade gren. Turkiet ser YPG som terrorister för att de går i fronten mot Islamska staten och deltar i kampen för en självständig kurdisk stat. Dock är Turkiet väldigt ensamma i syn syn på YPG-gerillan medan omvärlden ser YPG som en effektiv kraft i kampen mot extremistgruppen IS.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se