Kontakta oss

INRIKES

”Granskning Sverige” tålde inte att bli granskade – fick psykbryt på Twitter

Publicerat

den

gs2

Granskning Sverige ”trollar” på Twitter

INRIKES | Granskning Sverige är youtube-kanalen som gärna ser sig själva som prisbelönta Uppdrag Granskning eller Researchgruppen. Verkligheten tyder däremot på något annat.

När sajten, ”Inte rasist men” valde att granska ”Granskning Sverige” framkom det att kanalen i själva verket är en propagandakanal för högerradikala krafter.

Granskningen blottlägger kanalens öppna rasism som sedan tidigare har spridits av bland annat Sverigedemokratiska riksdagsmän. De rasistiska budskap ”Inte rasist men” tar upp sträcker sig längre än en högerradikal tolkning av ekonomiska diskussioner kring migrationspolitiken. Det handlar snarare om rasbiologi och ideologiska ställningstaganden för rasideologiska förklaringsmodeller.

”Inte rasist men” radar upp exempel efter exempel. Bland annat kan man läsa att ”Granskning Sverige” är övertygade om att det finns en politisk agenda i Sverige som vill indoktrinera barn till något man kallar för ”rasblandning”. Trots den öppna rasismen beskriver ”Granskning Sverige” sig själva som ett demokratiskt medborgarinitiativ.

Granskarna vill inte bli granskade

Efter att ”Inte rasist men” lade upp sin artikel om ”Granskning Sverige” tog det inte lång stund förrän dess att granskarna blev kränkta över att deras egna citat hade hamnat i en granskning.

Att antirasister kallade en spade för spade var inte populärt. Kränkta som få gav ”Granskning Sverige” järnet på mikrobloggen Twitter. I inlägg efter inlägg försöker de tidigare tuffa ”granskarna” slå tillbaka mot ”Inte rasist men”. Hittills har det inte lyckats så väl.

gs1

Bitter på Twitter?

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se