INRIKES

“Granskning Sverige” tålde inte att bli granskade – fick psykbryt på Twitter

gs2

Granskning Sverige “trollar” på Twitter

INRIKES | Granskning Sverige är youtube-kanalen som gärna ser sig själva som prisbelönta Uppdrag Granskning eller Researchgruppen. Verkligheten tyder däremot på något annat.

När sajten, “Inte rasist men” valde att granska “Granskning Sverige” framkom det att kanalen i själva verket är en propagandakanal för högerradikala krafter.

Granskningen blottlägger kanalens öppna rasism som sedan tidigare har spridits av bland annat Sverigedemokratiska riksdagsmän. De rasistiska budskap “Inte rasist men” tar upp sträcker sig längre än en högerradikal tolkning av ekonomiska diskussioner kring migrationspolitiken. Det handlar snarare om rasbiologi och ideologiska ställningstaganden för rasideologiska förklaringsmodeller.

“Inte rasist men” radar upp exempel efter exempel. Bland annat kan man läsa att “Granskning Sverige” är övertygade om att det finns en politisk agenda i Sverige som vill indoktrinera barn till något man kallar för “rasblandning”. Trots den öppna rasismen beskriver “Granskning Sverige” sig själva som ett demokratiskt medborgarinitiativ.

Granskarna vill inte bli granskade

Efter att “Inte rasist men” lade upp sin artikel om “Granskning Sverige” tog det inte lång stund förrän dess att granskarna blev kränkta över att deras egna citat hade hamnat i en granskning.

Att antirasister kallade en spade för spade var inte populärt. Kränkta som få gav “Granskning Sverige” järnet på mikrobloggen Twitter. I inlägg efter inlägg försöker de tidigare tuffa “granskarna” slå tillbaka mot “Inte rasist men”. Hittills har det inte lyckats så väl.

gs1

Bitter på Twitter?

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

4 kommentarer

4 Comments

 1. Ja jävlar

  2015-04-18 den 21:03

  Intressant att se hur högerextremisterna på \”Granskning Sverige\” försöker hålla upp en (mycket tunn) fasad av \”seriös\” journalistisk – flöjtmusiken i början a la \”klassisk public service-samhällsprogram-trudelutt\”, programledaren \”Johan Andersson\” som försöker låta lugn och saklig (hans kollega \”Erik Johansson\” lyckas inte riktigt hålla masken lika bra,blir oftare påstridig), och ständigt dessa \”undersökande journalist\”-klyschor i stil med \”Granskning Sverige kan avslöja\” och \”När vi ringer till NN vill han inte uttala sig\” osv. Man behöver dock inte lyssna många minuter för att fatta vad det är frågan om och vilka krafterna bakom detta \”medborgarinitiativ\” är. De frågor och påståenden Granskning Sverige \”konfronterar\” makthavare och \”PK-journalister\” med är så korkade och tramsiga att dessa slänger på luren, varpå GS triumferande kungör att där blev de minsann \”ägda\”…Sorgligt nog känns det som att alltför många korttänkta personer går på skiten…

 2. Direkt Aktion

  2015-04-17 den 23:21

  Vilka tomtar! 😀
  Nationella är sannerligen hycklare haha

 3. hd

  2015-04-17 den 21:42

  Bra jobbat!

 4. kalle

  2015-04-17 den 16:47

  Hahah garanterat ett gäng vita kränkta män.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp