Kontakta oss

INRIKES

SD-nämndeman hoppar av nazisträttegång efter Aktuellt Fokus-avslöjande

Publicerat

den

INRIKES | SD-nämndemannen Sofia Lanner väljer att hoppa av den pågående rättegången nazisträttegången som Aktuellt Fokus tidigare har skrivit om. Enligt Sofia Lanner beror avhoppet på hennes partitillhörighet samt att det inte ska finnas några tvivel.

Till tidningen UNT säger Sofia Lanner att sverigedemokrater är dömda på förhand och att hennes beslut grundar sig på hur andra kan uppfatta att hon ska döma i en nazisträttegång.

– Du vet väl hur debatten går. Som sverigedemokrat är man är ju dömd som nazist och rasist. Jag gjorde den här bedömningen för att det inte ska finnas risk för något tvivel, svarade Lanner på frågan om varför hennes partitillhörighet var anledningen till att inte döma i rättegången.

Det var den 29 april som Aktuellt Fokus avslöjade att Sofia Lanner hade spridit antisemitiska och rasideologiska länkar på Facebook som ledde till nämndemannen har uppmärksammats av bland annat UNT och SVT.  Idag, inte ens en vecka senare lät Lanner meddela sitt avhopp. Enligt Lanner är beslutet hennes och inte partiet.

Läs avslöjandet här: SD-nämndeman i pågående nazisträttegång spred antisemitisk propaganda


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se