Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker: Inga medel till kvinnojouren – får skylla sig själva

Publicerat

den

Håkan Lerstorp - Faksimil Youtube

INRIKES   Inga nya satsningar på kvinnojourer i högerstyrda Trelleborg. Enligt Sverigedemokraternas Håkan Lerstorp får kvinnorna skylla sig själva om dom blir misshandlade av sina män.

Under måndagens kommunfullmäktige i Trelleborg behandlades frågan om stadens kvinnojourer. Centerpartisten Patrik Holmberg hade begärt en interpellation med kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist om mer resurser till kvinnojouren. Så blev det dock inte då högerpartierna Moderaterna och Sverigedemokraterna avslog begäran med argumentet att våldsutsatta kvinnor kan gå till socialförvaltningen.

”Vad har kvinnan gjort?”

Sverigedemokraterna gick ett steg längre än Moderaterna och lade skulden på de kvinnor som blir misshandlade av sina män. I talarstolen undrade SD-politikern Håkan Lerstorp varför det inte finns några mansjourer, dessförinnan sade han dessutom följande.

– Men jag har en tanke, och den är ungefär såhär. Jag ska fatta mig under två minuter. Visst är det tråkigt att kvinnor blir misshandlade. Men min tanke är, och jag vill att ni ska tänka så också ibland. Vad har kvinnan gjort för att en man ska slå en kvinna. Det är en viktig tanke, sade Håkan Lerstorp i talarstolen.

Efter interpellationen gick Centerpartiet ut i sociala medier och kallade Sverigedemokraternas anförande för häpnadsväckande och ett ”misslyckande för samhället”. Se klippet på Håkan Lerstorps anförande nedan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se