Kontakta oss

INRIKES

Polisen kände sig hotad av mannens min – frias för brutal batongmisshandel!

Publicerat

den

Polisbil. Foto: Aktuellt Fokus

MALMÖ Fotbollssupportern var försvarslös och låg på marken när poliserna misshandlade honom med flera batongslag. Helt okej enligt tingsrätten som friar polismännen med motiveringen att supportern hade en ”hotfull min”.

Polismännen, 35 och 46 år gamla, åtalades för misshandel efter att dom hade misshandlat en Hammarbysupporter vid Möllevången i Malmö. Ett visst tumult rådde på platsen och supportern höll upp armarna när han slogs ner till marken. När han låg på marken fortsatte poliserna misshandla mannen med upprepade batongslag.

Trots att den misshandlade fotbollssupportern höll upp händerna och var försvarslös när han låg ner, frias poliserna av Malmö tingsrätt. En av anledningarna var för att offret uppges ha gjort en hotfull min med munnen. Det framgår av ett pressmeddelande från Malmö tingsrätt.

Enligt tingsrätten ska en av de åtalade polismännen uppgett att han kände sig hotad av supporterns min. Den andra polismannen ska enligt tingsrätten uppgett att han skulle ”säkra” den nedslagna supportern.

”Den ene polisen har berättat att han – trots att Hammarby-supportern sträckte upp händerna – kände sig hotad då denne hade ett hotfullt minspel och inte lydde hans order att lägga sig ner. Den andre polisen har beskrivit att han i ett senare skede skulle ”säkra” Hammarby-supportern” skrkver Malmö tingsrätt.

Rådmannen Anna Täcklind vid Malmö tingsrätt säger att polismisshandeln kan försvaras med tanke på rådande omständigheter och syftar på det tumult som hade varit på platsen.

– I den situation som rådde på platsen och som poliserna befunnit sig i har de haft rätt att använda våld. Våldet har med hänsyn till omständigheterna varit både befogat och försvarligt varför poliserna ska frias, säger rådmannen Anna Täcklind.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se