Kontakta oss

NOTISER

Upprinnelsen till polisens attack: ”De hemlösa hade filtar”

Publicerat

den

polisattack2MALMÖ| Malmöpolisens våldsamma attack på hemlösa och hjälparbetare vid stadshuset tidigare ikväll inleddes för att de hemlösa hade värmande filtar och madrasser. Enligt polisen har lagen gjorts om och människor får inte vistas med tillhörigheter som är större än 60*60 centimeter.
Tidigare idag gick polisen ut med en direkt order till alla de människor som hade spenderat natten utanför stadshuset i protest mot politikernas behandling av stadens hemlösa befolkning. Lämna in madrasser och filtar eller möt statligt våld. Klockan 18.00 fick den samlade folksamlingen på sig och strax efter att polisens tidsfrist hade gått ut stormade uniformerade och civilklädda poliser fram och gick till attack mot den fredliga demonstration.

polisattacken1

Flera människor skadades i attacken varav minst en uppges ha blivit grovt misshandlad av polisen. Det är ännu oklart hur många som har skadats. Enligt Kvällsposten omhändertogs fyra personer i samband med polisaktionen mot människors filtar. Enligt hjälparbetare kan det röra sig om betydligt fler.

Text: Redaktionen
Foto: Allt Åt Alla

redaktionen@aktuelltfokus.se