Kontakta oss

INRIKES

Polisen slog sönder revbenen på vårdpersonal

Publicerat

den

Foto: Frankie Fouganthin

INRIKES   Poliserna hade blivit tillkallade för att hjälpa till men istället gick de till attack mot vårdpersonalen. Nu är händelsen anmäld till arbetsmiljöverket.

Under måndagen fick Arbetsmiljöverket in en anmälan om ett olycksfall vid ett ungdomshem i Norrbotten. Det var efter en incident på hemmet som personalen hade valt att tillkalla polis. Det skulle visa sig vara ett allvarligt misstag. När polisen anlände stormade polisstyrkan hemmet, nästan direkt gick de till attack – men mot en person i personalen. Polisen har förklarat att de anföll eftersom de trodde att den anställde var en av de ungdomar som var intagna på hemmet. När misshandeln var över hade personalen blivit grovt misshandlad med batong och ådragit sig revbensskador.

Misshandeln ska ha ägt rum redan i november 2019 men anmäldes först som ett olycksfall av ungdomshemmets avdelningsföreståndare till Arbetsmiljöverket under måndagen.

– I det här läget har de inget annat val än att anmäla till arbetsmiljöverket. Men tänk om det hade varit en av ungdomarna som blivit misshandlad? Då hade vi inte känt till detta, säger en källa med insyn till Aktuellt Fokus.

Maria Stålnacke
redaktionen@aktuelltfokus.se