Kontakta oss

INRIKES

Polisman slipper åtal efter batongvåldtäkten: ”Kan vara självförsvar”

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

INRIKES    Polismannen våldtog den gripne mannens anus med sin tjänstebatong. Nu lägger åklagaren ner fallet med motiveringen att våldtäkten kan ha skett i självförsvar eller av en olyckshändelse.

Polisens batongvåldtäkt skedde under ett ingripande i Solna. Av okänd anledning beståmde polismannen sig för att föra in sin batong i anuset på en man som hade blivit gripen. Vilket ledde till inre skador på den misstänka. Det rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

Händelsen polisanmäldes och men utreddes aldrig som våldtäkt. Iställe valde Särskilda åklagarkammaren att utreda våldtäkten som misshandel av normalgraden alternativt tjänstefel. Under fredagen kom beskedet att polismannen slipper undan. Särskilda åklagarkammaren väljer att lägga ner förundersökningen mot den våldsamma polismannen.

”Kan vara självförsvar”

Enligt nyhetsbyrån Sirén menar åklagaren att gärningen kan ha varit försvarlig. Det vill säga att åklagaren anser att det inte går att utesluta att polismannen våldtog en gripen person i självförsvar. Åklagren kan inte heller utesluta om batongvåldtäkten skedde av en olyckshändelse. Vid Särskilda åklagarkammaren handläggs främst misstankar om brott av poliser, åklagare, domare, riksdagsmän och vissa andra befattningshavare.

Åklagarna som arbetar vid Särskilda åklagarkammaren är placerade i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Enligt obekräftade uppgifter jobbar polismannen kvar i yttre tjänst i norra Stockholm.

 

redaktionen@aktuelltfokus.se