Kontakta oss

INRIKES

Polisen tvingades radera våldtäktsskämt efter folkstorm

Publicerat

den

POLISEN| Under gårdagen publicerade polisen i Lund ett inlägg på Facebook som fick allmänheten att rasa mot den sedan tidigare starkt kritiserade myndigheten. I inlägget gjorde polismyndigheten sig lustig på en full tjejs bekostnad som trodde att hon skulle bli gruppvåldtagen av poliser.

Polisen i Lund skrev att de hade tagit in en tjej för tillnyktring. Då hon inte talade svenska ska en polisman tilltalat kvinnan på engelska. ”You are to drunk. So you have to sleep with us tonight”, sade polisen till tjejen som av naturliga skäl reagerade. Meningen ska ha uttalats av ett inre befäl med dåliga kunskaper i engelska. Översatt till svenska, ”Du är för full. Så du måste ligga med oss i natt”.

Under torsdagskvällen gjorde polisen sig lustig över det inträffade. I ett offentligt inlägg på Lundapolisens officiella Facebooksida skrev polisen att tjejen ifråga såg fundersam ut när poliserna ledde henne mot en tillnyktringscell. Den skämtsamma tonen på en full tjejs bekostnad kritiserades hårt av allmänheten på Facebook. Smuts skrev en upprörd kille i inläggets kommentarsfält. Flera andra användare ifrågasatte myndighetens humor då polisen skämtade om en tjej som trodde att hon skulle bli gruppvåldtagen.

Under natten till fredag valde polisen att ta bort det starkt kritiserade inlägget. Aktuellt Fokus har däremot kommit över en skärmavbild. Se bilden nedan.

lundapolisen

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se