Kontakta oss

INRIKES

Polisen varnar bilägare inför lördagens nazistmarsch

Publicerat

den

GÖTEBORG Helgens planerade nazistdemonstration kan bli en otrevlig överraskning för Göteborgs bilister. Inför demonstrationen har polisen gått ut och varnat människor som har bilar parkerade längs Nordiska Motståndsrörelsens marschväg att bilarna kommer bli bortforslade om de står kvar på platsen när nazisterna ska marschera.

Polisen kommer göra allt i sin makt för att se till att NMR-nazisterna ska få marschera. Redan nu har myndigheten beslutat att upprätta ett så kallat PL24-område längs med nazisternas marschväg. Det innebär att nazisterna kommer kunna diktera villkoren för vem som ska få komma i närheten av deras demonstration. Enligt polisen kommer det vara förbjudet att parkera sina bilar i de klassade områdena.

När regionpolischefen Klas Friberg svarade på Expressens frågor under en presskonferens bekräftade han att boende längs med nazistmarschen riskerar drabbas av störningar. Under presskonferensen lät polisen även meddela att boende längs med marschvägen riskerar att drabbas av avspärrningar och parkeringsförbud hela lördagen ut. Bilar som står parkerade innanför polisens PL24-område kommer att bli bortforslade enligt polisen.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se