Kontakta oss

INRIKES

Polisens pressinformatör anmäls efter Aktuellt Fokus-avslöjande!

Publicerat

den

INRIKES Polisens pressinformatör Stephan Söderholm har anmälts för tjänstefel av polisen i region syd. Anmälan kommer efter Aktuellt Fokus avslöjande av att Söderholm spridit misogyna åsikter på Facebook. Utredningen kommer hanteras av enheten för särskilda utredningar hos polisen.

– Vi har upprättat en anmälan kring detta enligt de rutiner vi har och lämnat ärendet vidare till enheten för särskilda utredningar. Det är upp till dem att göra en eventuell brottsrubricering, säger Lotta Hansson, kommunikationschef på polisen region syd till Dagens Nyheter.

När Fredrik Brokopp, kommunikationsansvarig på Polisförbundet i Region syd kommenterar det aktuella fallet och tidigare främlingsfientliga skandaler kopplade till Skånepolisen säger han att polisens rykte skadas.

– De här exemplen speglar inte kulturen inom poliskåren på något vis. Men varje sån här grej gör ju att vårt rykte och vårt anseende skadas. Det är olyckligt att vi hamnar i den typen av fokus.

Till Sydsvenskan/HD påstår den anmälda pressinformatören att han inte är rasist och att han känner sig medvetet misstolkad.

Källa: Polistjänsteman anmäld för Facebookinlägg

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se