INRIKES

SD-toppens konto på Flashback: ”jag skulle gladligen deportera varenda jävla svartskalle idag! Sieg heil!”

INRIKES| I förrgår kunde Aktuellt Fokus avslöja kopplingarna mellan ett grovt antisemitiskt Flashbackkonto och SD-toppen Jörgen Fogelklou. Flashbackkontot ligger bakom hundratals inlägg mellan åren 2005 och 2011. När AF granskar kontots ställningstaganden framstår det tydligt att personen bakom kontot är övertygad nationalsocialist som önskar att se så kallade ”kryptonazister” i riksdagen.

Reaktionerna har varit många efter Aktuellt Fokus avslöjande där vi kunde knyta SD-toppen Jörgen Fogelklou till användarnamnet “afghan” på Flashback via hans tidigare e-postadress. Nu kan vi även avslöja att e-postadressen på “bird.se” kan knytas till Jörgen Fogelklou via hans bror som äger domänen. I inläggen på Flashback har “afghan” dessutom beskrivit sitt privatliv på ett sätt som sammanfaller med Jörgen Fogelklous privatliv. När indicierna radas ovanpå varandra råder inte några som helst tvivel om vem kontot tillhör.

“Skulle jag gå ut och kalla negrer och annat avskum för vad jag verkligen tycker och tänker om dem – skulle jag vara körd inom mitt arbetsområde – ett arbete som jag faktiskt älskar och är bra på.”

Aktuellt Fokus kunde även visa en del av den grova rasism som har skrivits från kontot. Exempelvis har “afghan” skrivit att gasning av flyktingar kan spara in skattepengar, samt att judarna är roten till allting ont. Nu kan vi på Aktuellt Fokus även presentera ytterligare utdrag från kontot ifråga.

 

Attackerar Dawit Isaac

I en forumtråd om den i Eritrea fängslade svenska journalisten Dawit Isaac visar “afghan” vad han tycker om yttrandefrihet och pressfrihet. När han kommenterar fallet Dawit Isaac gör han det genom att kalla Isaac för “neger” och skriver att det är en skandal att medierna fortfarande rapporterar om fallet. Enligt kontot kan Dawit Isaac skylla sig själv eftersom han har dubbelt medborgarskap. Dawit Isaac blev fängslad av den eritreanska regimen 2001 och har suttit i fängelse utan rättegång sedan dess.

jffbdi

 

Ville ha “kryptonazister” som vågmästare i riksdagen

När den Fogelklou-kopplade användaren diskuterar Sverige framgår det att han ville se det numera nedlagda partiet Nationaldemokraterna som vågmästare i riksdagen. Nationaldemokraterna uppstod ur en splittring från Sverigedemokraterna i början av 00-talet och har beskrivits som “kryptonazister” av Sverigedemokraterna.

Under flera år motarbetade partierna varandra. SD gick till och med så långt att partiet skenskrev människor i kommuner där ND ställde upp enbart för att splittra upp rösterna. Till skillnad från SD tog Nationaldemokraterna aldrig avstånd från nazismen eller den så kallade nationella rörelsen. Partiet kom istället att samarbeta med dem under alla år de var verksamma. Nationaldemokraterna hade exempelvis ett nära samarbete med Svenska Motståndsrörelsen under sina sista aktiva år. ND gjorde sig bland annat kända för hårdföra konfrontationer och provocerande aktioner. Partiets ungdomsförbund attackerade Prideparaden i Stockholm och misshandlade flera deltagare svårt.

När förre SD-toppen Johan Rinderheim avslöjades med att inte motarbeta ND blev han utesluten ur Sverigedemokraterna – ett fall som är väldigt talande för hur kontroversiellt det var för SD-anknutna att ha ens ha den minsta kontakt med ND. Enligt den Flashbackanvändare som knyts till SD-toppen Jörgen Fogelklou var alltså Nationaldemokraterna ett parti han ville se som vågmästare i Sveriges riksdag.

 

jffbnd

 

Kommer ut som nationalsocialist

I ett inlägg skriver ”afghan” om varför han inte är ärlig med vad han tycker och tänker. Enligt användaren är anledningen att han bor flott och är rädd för att förlora pengar – och extrem är exakt vad han är. I slutet av inlägget skriver han bland annat följande: “jag skulle gladligen deportera varenda jävla svartskalle idag! Sieg heil!” Karriären är tydligen viktigare än ärlighet. I samma inlägg skriver han även att han riskerar att bli körd inom sin bransch om hans egentliga åsikter kommer ut. “Skulle jag gå ut och kalla negrer och annat avskum för vad jag verkligen tycker och tänker om dem – skulle jag vara körd inom mitt arbetsområde – ett arbete som jag faktiskt älskar och är bra på.”

 

jffbsiegheil

 

Rabiat afrofob

När “afghan” diskuterar svarta skriver han att svarta afrikaner inte har bidragit till den mänskliga utvecklingen. Vidare försvarar han även den vita kolonialismen i Afrika med argumentet att svarta människor inte klarar av att hantera infrastruktur utan att vara styrda utav vita – “stå stolt och tala om för klassen hur dum negern verkligen är.” skriver han bland annat.

jorgenfogelklou199
Läs även: SD-toppens grova rasism och våldsuppmaningar: ”Juden är roten till allting ont…”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus

5 kommentarer

5 Comments

 1. Pingback: Sagan om partiet som är som alla andra? - Polimasaren

 2. Carol

  2016-11-01 den 17:48

  Jävla nöt säger jag. Här måste till och med SD:s lägstanivå ha punkterats? Det här är rent otroligt, Jimpa ser väl sin nästa Gestapochef växa fram, vad vet jag? Jörgen borde undersöks skallen ifall det inte har slagit något snett i den.

 3. Sigma

  2016-10-28 den 16:50

  Gillar hur ni tar bort kommentaren, för att undvika att andra ska finna brister och ni själva inte ska bli utfrågade.

 4. Viktor

  2016-10-27 den 21:23

  Hur kan det vara så tyst kring det här?! Jag är besviken på media som taktiserar kring det och inte går ut med den information de besitter. Att kontot tillhör Jörgen tar det c. 5 minuters googlande att bilda sig en uppfattning om. Han har helt slutat twittra och sitter väl i skrivande stund och förhandlar om framtida ersättning för att inte avslöja Jimmie och restens Flashback-alias. Fy fan!!! Jävla avskräden som försörjer sig på oss med riktiga arbeten. 60 tusen plus i månaden för att spy människoföraktande dynga på nätet, spela starbucks och supa. Ni som fortfarande stödjer denna patetiska skit bör inse att det påverkar hur er omgivning ser på er.

 5. Bodil Carlsson

  2016-10-27 den 17:31

  Tänker ni konfrontera Fogelklou och hans partiledare med det här materialet?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp