Kontakta oss

NOTISER

Politikerna höjer sina månadslöner med ytterligare 12000 kronor

Publicerat

den


POLITIKERELITEN | Kommunstyrelsen i Sundbyberg har fått en ny ordförande, moderaten Mikael T Eriksson. Hans föregångare socialdemokraten Jonas Nygren hade en lön på 75 000kr i månaden. Eriksson försöker lura väljarna genom att sänka sitt arvode från 75 000 till 68 000. Samtidigt som den sänkningen sker chockhöjs kommunalrådens arvoden med 12 000kr i månaden. Kommunalråden får numera en månadslön på 61 000 istället för 49 000 som var det tidigare arvodet.

Tidigare styrdes kommunen av socialdemokraterna, centerpartiet, kristdemokraterna och vänsterpartiet. Det är den nya borgerliga ledningen som tagit över kommunstyrelsen i Sundbyberg som inför de chockartade löneökningarna. Den nya ledningen som styr kommunen kommer bestå av de fyra allianspartierna och miljöpartiet. Utöver det har de även sett till att Sverigedemokraterna kommer få en post i kommunstyrelsen. De har tidigare varit isolerade.

Trots illusionen som ordförande Eriksson försöker sprida med sin lönesänkning kommer det kosta skattebetalarna i Sundbyberg en halv miljon mer i månaden för att betala politikernas nya arvoden.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se