Kontakta oss

NOTISER

Rasister mordhotade barnkalas – Polisen struntade i vilket

Publicerat

den

usavid
USA| På Youtube har en film läckt ut från Douglasville, Georgia som visar hur en bilkonvoj med vita män kör in i ett område där en afroamerikansk familj håller ett barnkalas med grannskapets ungar. De vita männen brölade, skrek och hotade närvarande gäster. När polisen kom dit gjorde polisen – ingenting.

De rasistiska männens agerande mordhot och aggressiva cirkulerade kring barnkalaset skrämde deltagarna. De närvarande föräldrarna kände sig nödgade att ringa polisen. Som lyckligtvis kom till platsen. Men väl på plats visade det sig att de lika gärna hade kunnat stannat hemma.

Väl på plats lät polisen rasisterna fortsätta cirkulera i området samtidigt som de fortsatte att hota människor människor till döden. Totalt rörde det sig om sju fullsatta bilar. Händelsen utspelade sig i lördags den 25 augusti. Till lokala medier påstår polisen att man nu undersöker om något brottsligt har skett i samband med den rasistiska konvojen.

– Det är ett hot konstapeln hör man hur en uppretad kvinna säger till en av de närvarande polismännen på videofilmen.

https://youtu.be/Z9HFgQhRrX0

Vill spä på de etniska motsättningarna

I Douglasville, Georgia finns 28 aktiva hatgrupper registrerade. Den lokala poliskåren har varit under utredning för rasprofilering och har sedan årtionden blivit anklagade för systematiskt rasistiskt våld.

Debatten kring Sydstatsflaggans rasistiska historia och nedvärderande användning mot den svarta befolkningen i USA har pågått sedan årtionden. I samband med Black Lives Matter-demonstrationerna mot det rasistiska polisvåldet det senaste året har frågan intensifierats. En del myndighetsbyggnader, skolor, företag och framförallt privatpersoner har tagit åt sig kritiken och slängt flaggan på soptippen. Samtidigt har rasister och extremkristna valt att gå rota i historiens soptipp och plockat upp den rasistiska tygbiten för att kunna spä på de etniska motsättningarna i landet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se