Kontakta oss

NOTISER

SDU-topp lämnar SD-rörelsen: ”Bakom den polerade ytan ligger ett ruttet lik”

Publicerat

den

jnilsson
INRIKES| SDU-toppen Jesper Nilsson  låter meddela att han lämnar den sverigedemokratiska rörelsen med omedelbar verkan. I ett långt brev på sin personliga blogg beskriver den 23-åriga politikern partiets hycklande politiker och om hur partiets toppföreträdare ljuger och beter sig precis lika illa som alla andra systemtrogna partier. Jesper Nilsson skriver även att han egentligen sökte efter ett parti som kunde motsvara den äldre socialdemokratin men att SD inte var det alternativet.

Ville förändra partiet till det bättre

Jesper Nilsson har varit med i partiet och ungdomsförbundet i fem år. Under dessa fem år har han hunnit bli distriktsordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, i Västmanland. Styrelseledamot i moderpartiets distrikt Dalarna-Västmanland. Ersättare i kommunfullmäktige och i Kultur och Fritidsnämnden i Sala. I ett långt och välskrivet brev beskriver den före detta SDU-toppen hur han fick kontakt med den socialkonservativa nationalismen och vad som ledde till att han slutligen fick nog av partiet och valde att lämna dess rörelse helt. I sitt brev skriver den unga politikern att hans ambition var att gå in och göra partiet bättre genom att kapa banden till de mer radikala och frispråkiga medlemmarna i partiet. En ambition som han till slut valde att lägga ner samtidigt som han lämnar partiet och den sverigedemokratiska rörelsen helt.

Till ni som inte sympatiserar med SD: Jag vill bekräfta den bild av SD som ni har. Bakom den polerade ytan ligger ett ruttet lik. Min vision har alltid varit att kapa de sjuka grenarna inom partiet och få trädet att växa sig stort och blommigt, med en önskan att bygga ett folkhem baserat på likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet, precis som det Per-Albin Hansson la grunden för. Men jag har tvingats inse att trädet är så pass infekterat att det är bättre att rädda de friska grenarna: de som förstår faran med rasism, sexism och homofobi. De som sitter i SD för samma anledningar som jag gjorde måste förstå att det är fel väg att gå. Det finns andra partier att engagera sig i, och fastän Jimmie Åkessons ord ”låter bra”, så hoppas jag att ni tänker ett steg längre och kommer till samma insikt som jag.

Fem år i förbundet, men blott två år som aktiv i partiet, hur kommer det sig att jag kunde avancera så fort? Jo, för att partiet inte har bättre folk. Det säger ingenting om mig, men väldigt mycket om SD.

Avslöjar partiets grova homofobi

Den sverigedemokratiska rörelsen har sedan länge försökt tona ned den grova intoleransen mot HBTQ-personer. I en hel del fall har man även valt att använda HBTQ-personer i propagandasyfte mot muslimer för att spä på etniska motsättningar. Exempel på det är när man angriper muslimer för den HBTQ-intolerans islamister och sekulära står för. En fientlig ståndpunkt mot jämlikhet som även en stor del av sverigedemokratiska företrädare verkar stå för. I det öppna inlägget beskriver den forna SDU-toppen forna partikamrater som djupt homofobiska. Exempelvis likställde SD-aktiva samkönad kärlek med sexuellt umgänge mellan människor och djur.

Låt oss återgå till homofobin: Det är inte alls ovanligt att homosexualitet jämförs med att ha tidelag med djur. En helt galen jämförelse enligt mig, men svårt att påtala för den ”öppne och tolerante” Sverigedemokraten! Jag kommer aldrig glömma hur ungdomsförbundet på sin årliga kongress röstade nej till att förespråka homosexuellas rätt till borgerlig vigsel. Ett av argumenten, av många sett som det starkaste, var: ”det är ideologiskt avvikande.” Personligen skulle jag aldrig oavsett ideologi kunna se en homosexuell människa i ögonen och säga: ”Du får inte bilda familj för det går emot min ideologi.” Det är givetvis ett totalt orimligt resonemang. Dessutom är det redan tillåtet enligt svensk lag. Konservatismens försiktighet i all ära, men det finns inget försiktigt med att göra en U-sväng raka vägen tillbaka till helvetet. Inom den här rörelsen så är det dock fullt legitimt att anse att HBTQ-personer är en samling onaturliga avarter.

Läs hela inlägget här: http://jesperwhu.blogg.se/2…/july/darfor-lamnade-jag-sd.html

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se