Kontakta oss

INRIKES

Rasistiska ”antitiggare” attackerade svensk pensionär

Publicerat

den

skelle

Foto: Jörgen Vidmark

SKELLEFTEÅ | Natten mot idag, den 10 maj attackerades en husvagn i trakterna kring Ursviken utanför Skellefteå. Målet har med största sannolikhet varit hemlösa romer men den som blev utsatt för det rasistiska dådet visade sig vara en svensk nybliven pensionär.

Jörgen Vidmark, aktiv kristen, tog ett beslut om att hjälpa hemlösa människor i nöd under vintern. Nationalistiska högeranhängare som gjorde skillnad på hemlös och hemlös irriterade sig på Vidmarks solidaritet vilket medförde stenkastningar och hot mot de hemlösa.

Natten till idag var det dags igen. Den här gången attackerade man däremot inte de hemlösa. Den här gången attackerade man Jörgen Vidmarks mammas husvagn. Bland annat sprayades texten ”ÅK HEM” med stora svarta bokstäver.

I ett meddelande på Facebook skriver Jörgen Vidmark följande;

Nytt Antiziganistattentat i natt!!
Natten mot idag (10/5) var nationalister ute med sprayburkar i trakterna kring Ursviken, Skellefteå. Jag tänker inte spekulera i deras nykterhet eller hur dom tänkte kring sitt handlande.

Idag när mina svärföräldrar skulle ta sin dagliga promenad såg dom att någon varit framme med sprayburken och riktat ett meddelande emot de tiggande EU-migranter som under vintern huserat i den kyrka som ligger på vår gård. Att det stora flertalet av dessa har flyttat trodde jag att dessa individer hade koll på. Dom har ju varit och kastat sten på dessa människors bilar på Mobacken sedan dom flyttat härifrån. Vi har två stycken tillfälliga gäster varav en ung ensamstående mamma.

Att vi varje år låter min mamma som är nybliven pensionär parkera husvagnen på vår gård då hon vill hinna städa och fixa till den innan hon ställer den på sin säsongsplats kan inte dessa individer lagt märke till! Dom har inte bemödat sig att kolla Registreringsnumret och ägarförhållandet till denna husvagn, då den inte tillhör någon av våra gäster utan min pensionerade mamma.

Att alla husvagnar per definition tillhör EU-migranter var för både mig och min mamma en nyhet.
Denna gången skrev dom med en sprayburk på min mammas husvagn..

Uppmaningen: -”ÅK HEM”, kan knappast vara riktat emot henne då hon bor en knapp mil ifrån sin kära husvagn. Att ge sig på en ensamstående pensionär, (svensk dessutom)..
Hur tänker rasisterna kring det? Är det här sättet att hjälpa våra fattiga svenska pensionärer!?!

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se