Kontakta oss

INRIKES

Rebecca Uvell tokrasar mot fantasifoster

Publicerat

den

HÖGERN Rebecca Uvell är rasande efter centerpartisten Margit Richerts SvD-krönika där hon efterlyser mer aktiv antinazism från den etablerade högern. Men varför har ingen lyckats förstå, artikeln nämnde inte ens Rebecca Uvell vid namn och enligt Richert själv handlade krönikan inte om Uvell.

Rebecca Uvell har skrivit ett långt känslosamt inlägg på Facebook om krönikan, i vilken Margit Richert kräver antinazistisk handlingskraft från högern. Richert skriver också bland annat att hon som högeranstruken fått skämmas över meningsfränder inom högern. Sedan avslutar hon med en vass historisk påminnelse om Von Papen.

”Som högeranstruken har jag den senaste tiden fått skämmas mer än en gång, när meningsfränder och bekanta slagit knut på sig i sin vägran att smutsa ned sig med banaliteter som att ”ta avstånd”. Det förutsätts så självklart att man är mot nazism att man vägrar att ens komma nära träcket.
Det är förstås en hedervärd taktik, om man tycker att kampen mot socialismen går före allt annat, även de dagar då nazister marscherar. Återstår så för oss andra att spotta i nävarna och hjälpas åt. Från von Papens arvtagare lär vi inte få någon hjälp.”

Margit Richert uttrycker även en önskan om att Svenskt Näringsliv ska sponsra den antinazistiska kampen.

Kände sig träffad

I sitt Facebook-inlägg, som är redigerat sex gånger, uppger Rebecca Uvell att hon känner sig träffad av Von Papen-liknelsen. Därefter draperar hon inlägget i en jättelik offerkofta där hon likställer tidskriften Expo med autonoma och påstår sig vara hotad av vänsterextremister efter att ha bloggat om Tillsammansrörelsen.

”när Margit Richert skriver en krönika som attackerar ett inlägg som jag skrivit om våldsvänstern utan att nämna mig fegt nog, för att hindra replikrätt, och jämställer mig med en person som von Papen räcker det. Han som banade väg för nazister i 30-talets Tyskland.” skriver Rebecca Uvell.

Ett par timmar efter Uvells Facebookinlägg gjorde hon ytterligare en statusuppdatering där hon hängde ut personer som uttryckt sig kritiskt mot hennes utsvävningar på nätet. I inlägget kallar hon kritiken för hat.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se