Kontakta oss

INRIKES

Rebecca Uvells uppmaning: Trotsa smittskyddsråden

Publicerat

den

INRIKES Regeringen och myndigheterna vädjar till befolkningen att stanna hemma och inte fara på onödiga resor i påsk. Samtidigt går näringslivslobbyisten, Rebecca Weidmo Uvell, ut och uppmanar människor till att strunta i Folkhälsomyndigheten och trotsa smittskyddsråden.

Förbud har införts mot folksamlingar över 50 personer och besök på landets samtliga äldreboenden. Samtidigt vädjar regeringen och myndigheten befolkningen till att stanna hemma, hålla social distans till andra människor som inte ingår i ens hushåll och att inte resa som vanligt. Anledningen är för att regionernas sjukvård är anpassad efter regionernas befolkningar – om många människor reser bort kan det leda till att sjukvården överbelastas.

Läget är minst sagt allvarligt. Samtidigt meddelar näringslivslobbyisten, Rebecca Weidmo Uvell, att hon och hennes familj tänker strunta i smittskyddsråden och åka iväg på påsksemester.

Enligt Uvell bör människor inte lita på mediernas rapporteringar om coronaviruset. När det gäller rekommendationen att hålla social distans ger hon rådet att skita i vilket och köra på som vanligt.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se