Kontakta oss

INRIKES

Näringslivets stjärnresearcher Rebecca Weidmo Uvell kunde inte googla!

Publicerat

den

uvellbaylanHÖGERN|Rebecca Weidmo Uvell är en av näringslivets stjärnresearcher. I ett smått hysteriskt inlägg på mikrobloggen Twitter försöker Uvell starta ett drev genom att misstänkliggöra den S-märkta energiministern Ibrahim Baylan. Vilket slutade med ett fiasko.

Rebecca Weidmo Uvell beskrivs som en stjärnresearcher av näringslivet. Men när hon försökte dra igång ett drev mot energiminister Ibrahim Baylan på grund av att han är muslim så visade det sig att Rebecca Weidmo Uvell hade fel så det visslade om det.

Ibrahim Baylan är inte muslim. Han är en kristen assyrier från Turkiet. Något Weidmo Uvell hade fått reda på om hon hade gjort en enkel namnsökning på valfri sökmotor. Det vill säga helt vanlig research. När Rebecca Weidmo Uvell publicerade inlägget ifråga dröjde det inte många minuter förrän hon blev tillrättavisad – av sina egna följare och andra uppmärksamma Twitteranvändare.
Under stora delar av onsdagskvällen har Rebecca Weidmo Uvells pinsamma självmål postats i mängder på Twitter. I skrivande stund har tiotusentals människor blivit varse om stjärnresearcherns kunskaper.

Den högeraktiva researchern är flitigt anlitad av delar av näringslivet och livnär sig på bland annat lobbying. Så sent som igår gick Rebecca Weidmo Uvell ut och beskyllde Gustav Fridolin för att sakna utbildning. Precis som med det islamofobiska drevförsöket mot Ibrahim Baylan visade det sig att hon talade i nattmössan. I efterhand har hon plockat bort felaktigheterna men har samtidigt valt att inte ge någon offentlig ursäkt till vare sig Baylan eller Fridolin.

Rebecca Weidmo Uvell har i skrivande stund rasat mot personer som har ifrågasatt hennes beteende på sociala medier.

 

Förutom rasandet har hon även varit dagens skämt på Twitter.


Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

gillaffb