Kontakta oss

INRIKES

Rossana Dinamarca bojkottar Almedalsveckan!

Publicerat

den

ALMEDALEN Vänsterpartiets Rossana Dinamarca avstår från årets politikervecka i Almedalen. Anledningen är på grund av Region Gotlands hyckleri kring nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen.

Förra veckan meddelade Feministiskt Initiativ att partiet kommer bojkotta politikerveckan i Almedalen. Idag lät Vänsterpartiets riksdagsledamot Rossana Dinamarca meddela att även hon avstår från att åka till Almedalsveckan i år. Anledningen är Region Gotlands hycklande inställning till nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen.

Rossana Dinamarca gick ut med beskedet till sina följare på Facebook i eftermiddags. Vilket togs emot både negativt och positivt. Många inom Vänsterpartiet anser att det är fel att inte ta den antifascistiska kampen på allvar under Almedalsveckan. Samtidigt anser en del att det inte går att ställa sig bakom ett arrangemang som tackar ja till en nazistisk terrororganisation.

”Nu har jag bestämt mig för att inte åka till Almedalen i år. Det blir för absurt när Mångfaldsparaden måste flyttas och flyktingboenden måste evakueras pga att Region Gotland och Polisen gett grönt ljus till den nazistiska terrororganisationen NMR.” skriver Dinamarca på Facebook.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se