Kontakta oss

INRIKES

S-profilen toksågar Mattias Karlssons tankesmedja

Publicerat

den

Foto: Eva Lindblad
Foto: Eva Lindblad

INRIKES Daniel Suhonen fullkomligen togsågar SD-toppen Mattias Karlsson tankesmedja Oikos samtidigt som han delar ut en saftig käftsmäll till SVT. Enligt S-profilen har Karlssons tankesmedja inte lyckats släppa en enda rapport på 1,5 år.

Det är i en färsk intervju med Dagens ETC som S-profilen Daniel Suhonen, känd för sitt engagemang inom Reformisterna och tankesmedjan Katalys, fullkomligen sågar sönder den nykonservativa tankesmedjan Oikos som grundades av SD-toppen Mattias Karlsson. Trots att Oikos har haft drygt 1,5 år på sig har Mattias Karlssons tankesmedja inte lyckats publicera en enda rapport. Ett faktum som Daniel Suhonen slänger i ansiktet på de högerradikala när han kommenterar sin syn på Mattias Karlsson och Oikos.

– Vår klassbok är på 752 sidor, med 40 forskare. Det är vår 85:e rapport på åtta år från Katalys. Han har hållit på i 1,5 år och de har inte gjort en enda grej fortfarande. Men han sitter ändå i varenda tv-soffa. Det är ganska intressant, att Sveriges mest misslyckade tankesmed får sådan uppmärksamhet. De existerar ju bara i SVT, säger Daniel Suhonen till Dagens ETC.

Radikalt alibi eller inte

I intervjun poängterar Daniel Suhonen att han inte är att betrakta som ett vänsteralibi för Socialdemokraterna. Enligt Suhonen är partiledningen medvetna om att de kan bli överkörda av Reformisternas förslag på nästa S-kongress. Men samtidigt som bedyrar att han inte är ett radikalt alibi har han inga problem med att framhålla Anders Ygeman som lämplig företrädare för Socialdemokraterna när Stefan Löfven lämnar ordförandeskapet. Vilket är märkligt då Anders Ygeman i de flestas ögon är ytterligare en i raden politiker som personifierar det S-etablissemang som vänsterväljarna har flytt från.

– Jag tycker Anders Ygeman är en bra kandidat. Jag tycker Annika Strandhäll är bra, säger Daniel Suhonen till ETC.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se