Kontakta oss

INRIKES

Så döljer GP lobby-kopplingar i friskoledebatten

Publicerat

den

GP-huset i Göteborg

MAINSTREAM MEDIA    Göteborgs-Posten publicerade gästkolumn som försvarade marknadsskolan. Samtidigt lät tidningen bli att berätta för läsarna att kolumnisten är en professionell lobbyist.

Det var under lördagen som Göteborgs-Posten publicerade en gästkolumn där mångmiljonären Marcus Uvell går till attack mot svenska folkets motstånd mot marknadsskolorna. Istället för att ta skolfrågan på allvar ägnar Markus Uvell sitt spaltutrymme till att kasta skit på svenska folket genom att utmåla befolkningen som avundsjuk på skolkapitalister som har blivit rika på skolpengen. ” Mycket av friskolehatet bottnar i något så simpelt som avundsjuka.”, skriver Markus Uvell.

Inte nånstans i texten framgår det att Markus Uvell är professionell lobbyist med nära band till flera av landets skolkapitalister. Inte heller Göteborgs-Posten väljer att uppmärksamma läsarna på att Markus Uvell är lobbyist. När GP beskriver vem han är presenterar dom honom som en opinionsanalytiker.

Så framställs den professionella lobbyisten Markus Uvell

Markus Uvell är en av landets mest kända lobbyister och har tidigare jobbat för bland annat näringslivets propagandabyrå Timbro och PR-byrån Kreab. Numera syns hans mest kring Nordic Public Affairs. Gemensamt för alla är de extremt nära banden till vinstdrivande marknadsskolor.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se