Kontakta oss

INRIKES

Så här reagerade högern på avslöjandena om hamnkonflikten

Publicerat

den

HÖGERN Reaktionerna på gårdagens avslöjanden kring hamnkonflikten har varit minst sagt många. Så här reagerade den svenska högern på Twitter.

Efter gårdagens avslöjanden kring hamnkonflikten i Göteborg stod det utom rimligt tvivel att konflikten är arbetsköparens fel. Att statens medlare dessutom föreslår att fria fackförbund ska läggas ner och gå in i Transport samtidigt som Socialdemokraterna lyfter frågan om inskränkt strejkrätt gör inte saken bättre. Allmänhetens reaktioner på avslöjandena har varit massiva. Många människor är klart negativa till den smutsiga historien kring APMT:s agerande Men även om majoriteten av svenska folket är klart negativa finns det även de som är positiva till trekanten mellan APM Terminals, Socialdemokraterna och Svenskt Näringsliv.

Centerpartisten Frans Sporsén tyckte att det var viktigt att gå ut och sprida lögner om hur mycket hamnarbetarna har i lön. Som källa hänvisade han till Liberalernas Jan Björklund. Det ska nämnas att han fick många mothugg som ifrågasatte de falska uppgifterna.

 

Svenskt Näringslivs presschef Peter Isling promotar LO samtidigt som han sprider felaktigheter om vad som framgick i gårdagens Uppdrag Granskning. Av någon märklig anledning går han inte in på att Hamnarbetarförbundet organiserar 85 procent av arbetarna i Göteborgs hamn.

 

Stefan Gustavsson, näringspolitisk chef på Västsvenska Handelskammaren bokstavligt talat hyllar Socialdemokraternas Ylva Johansson. På Twitter tackar han henne för utredningen om inskränkt strejkrätt.

 

VD:n för Västsvenska Handelskammaren, Johan Trouvé påstår att konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och arbetsköparen APM Terminals har pågått i 40 år! I verkligheten tog APM Terminals över den kommunala driften i Göteborgs hamn i början av januari 2012…

 

Det bästa den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnusson kunde komma på var Vänsterpartiet har stöttat Hamnfyran ekonomiskt.

 

Carl Ström som jobbar som projektledare på Svenskt Näringsliv är jättekränkt över att Ali Esbati från Vänsterpartiet blev intervjuad i Uppdrag Granskning.

 

Riksdagsledamoten Hans Rothenberg från Moderaterna tycker att Hamnarbetarförbundet ska gå lägga ner och gå in i Transport. Med andra ord tycker han likadant som statens medlare i hamnkonflikten. Det här med rätt att kunna organisera sig var man vill verkar vara en okänd tanke…

 

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se