Kontakta oss

INRIKES

Så många Toblerone motsvarar Stefan Jakobssons taxififflande

Publicerat

den

KORRUPTIONEN Enligt Aftonbladet har Jakobsson åkt taxi, hyrt hotell och bilar till privata ändamål för över en tredjedels miljon. Kostnader som Aftonbladet har kunnat bevisa med hjälp av kvitton. Aktuellt Fokus har jämfört SD-politikern Stefan Jakobssons taxinota med kostnaden för Toblerone.

Aftonbladets granskning av SD-riksdagsmannen Stefan Jakobsson tyder på att Jakobsson har brutit mot riksdagens regler vid upprepade tillfällen. Bland annat har han åkt på fjällsemester med familjen och låtit skattebetalarna stå för notan. Dessutom har han åkt taxiresor för en tredjedels miljon. Så sent som i slutet av februari i år lät Stefan Jakobsson skattebetalarna stå för en resa som han och hans sambo gjorde till en privat fest hemma hos Jimmie Åkessonn i Sölvesborg. Enligt Aftonbladet var temat för kvällen ”glitter”.

Bara Jakobssons taxiresor har kostat skattebetalarna 330 000 kronor. Det vill säga mer än en vanlig arbetare har i årslön. Trots det ser Sverigedemokraterna inga som helst skäl till att utesluta Stefan Jakobsson. När Sverigedemokraternas Mattias Karlsson kommenterar Jakobssons fifflande säger han att Sverigedemokraterna ser allvarligt på det hela men att det finns förmildrande omständigheter. Den förmildrande omständigheten Mattias Karlsson talar om är att Stefan Jakobsson har sagt att han ska betala tillbaka pengarna.

– Att han vill göra rätt för sig och det faktum att han varit en av våra allra hårdast arbetande och aktiva ledamöter gör att vi bedömer att han ska få en ny chans att bygga upp förtroendet, säger Mattias Karlsson till Aftonbladet.

Sjukt många Toblerone

Stefan Jakobssons taxiresor är ett kapitel för sig. Hittills har skattebetalarna fått betala 330 000 kronor för SD-politikerns bekvämlighet. Exempelvis har han åkt taxi till hockeymatcher och skrivit av det på riksdagen. För att göra det enkelt för oss har vi valt att hålla oss till Stefan Jakobssons lyxåkande och struntat i resterande pengar han fifflat till sig.

Om vi utgår från vad 100 gram Toblerone kostar på Ica idag och dividerar denna summa med SD-riksdagsmannens taxiresor får man en sjukt massa Toblerone – närmare bestämt 27 615 stycken. Det är fler Toblerone än invånare i hela Vetlanda kommun.

Stefan Jakobsson är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och partiets skolpolitiske talesperson.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se