Kontakta oss

INRIKES

Samhällsnytt mörkade SD-koppling hos häktad gängkriminell

Publicerat

den

INRIKES Efter att gängslagsmål brutit ut i Värnamo har alternativ högermedia utmålat våldsamheterna som en uppgörelse mellan olika invandrarfamiljer. Nu mörkar samma högermedier att det ena gänget leds av en före detta Sverigedemokrat.

På fredagskvällen utbröt gängslagsmål med efterföljande skottlossningar i Värnamo. Alternativmedierna i den Sverigedemokratiska internetsfären har målat ut våldsamheterna som en uppgörelse mellan olika invandrarfamiljer. ”Enligt vissa uppgifter ska uppgörelsen ha haft sin upprinnelse i en konflikt mellan två familjeklaner i området.” skrev Samhällsnytts reporter Mats Dagerlind.

Samhällsnytt, tidigare känt som Avpixlat har i efterhand valt att hänga ut några av de häktade personerna, varav en av är Robin Natzén. Samhällsnytt mörkar däremot att Natzén är före detta förtroendevald politiker för Sverigedemokraterna i Gnosjö. När Samhällsnytt hänger ut honom tar dom endast upp punkter ur hans belastningsregister och utelämnar hans politiska kopplingar till extremhögern och Sverigedemokraterna helt.

Gängslagsmålet skedde utanför Natzéns hem i Värnamo. Vad som exakt har skett på platsen är oklart. Natzén är numera Sergeant of Arms, vapenansvarig för den lokala Bandidosgrupperingen. För ungefär två år sedan etablerades Bandidos i Värnamotrakten när den före detta nazisten Jimmy Carlqvist från Blood & Honour startade en MC-klubb i Ljungby.

Fullskaligt gängkrig

Sedan Bandidos etablerades har det skett flera skottlossningar. Antalet skottlossningar har blivit så stort att Värnamo Kommun ligger på nionde plats över flest skottlossningar per capita. Alla skottlossningar som skett har varit mellan Bandidos och lokala gäng som ägnat sig åt droghandel.

Innan Bandidos etablerades i Värnamo Kommun hade det inte skett skottlossningar på flera år. Tidigare i månaden satt Natzén och Carlqvist häktade en längre tid misstänkta för förberedelse till allmän skadegörelse. De båda släpptes tio dagar före fredagens våldsamheter ägde rum.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se