Kontakta oss

INRIKES

Sprängt Östermalmshus var crack house för överklassen

Publicerat

den

STOCKHOLM Sprängningen på Östermalm kopplas till det pågående kriget mellan rivaliserande MC-gäng. I torsdags grep polisen en man som har tydliga kopplingar till MC-gänget Bandidos. Nu framgår det att det aktuella huset har fungerat som en knarkcentral åt överklassen.

Det är tidningen Expressen som avslöjar att det bombdrabbade huset på Östermalm har varit en vital del av överklassens kokainkonsumtion. Där har den rika överklassen kunnat lyxkonsumera kokain och andra tunga droger.

Enligt Expressen kan adressen kopplas till en man som dömdes för grovt narkotikabrott förra året. Mannen hade tagits på bar gärning med bland annat ett kilo kokain och amfetamin, på en adress i välbärgade norra Djurgårdsstaden. Domen blev fem år och sex månader. Fram tills nyligen fortsatte den grova knarkhandeln på adressen.

Knarket flödar bland unga

Aktuellt Fokus har tidigare belyst knarkproblemen bland Östermalms unga. I Stockholmsenkäten 2018 som kartlägger drogvanor och spel bland Stockholms unga. I enkäten framgår det att knarkproblemen är som störst i överklasstadsdelar.

I kartläggningen sticker stadsdelarna Östermalm och Kungsholmen ut när det tillgången till narkotika. På Östermalm uppger hela 45 procent av pojkarna i årskurs 9 att dom har tillgång till narkotika, motsvarande siffra för flickor är 27 procent. På Kungsholmen uppger 35 procent av flickorna att dom har tillgång till narkotika, motsvarande siffra för pojkar är 24 procent. Östermalm och Kungsholmen kan jämföras med Rinkeby-Kista där 19 procent av pojkarna och 18 procent av flickorna har tillgång till narkotika.

I Expressens avslöjande framgår det att polisen inte prioriterar rika som begår narkotikabrott.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltokus.se