Kontakta oss

INRIKES

Sara Skyttedal (KD) delar extremism på sociala medier

Publicerat

den

INRIKES Utåt säger Kristdemokraternas riksdagskandidat Sara Skyttedal att hon vill se ökade insatser mot extremism. Men på Twitter har hon spridit spridit högerextremt material från bloggaren Fnordspotting som bland annat anser att invandring är ett ”direkt existentiellt hot” mot vita svenskar.

Kristdemokraternas riksdagskandidat Sara Skyttedal delade nyligen ett blogginlägg på Twitter. Inlägget, som var skrivet av den ökända högerextrema och antifeministiska bloggaren ”Fnordspotting” handlade om Allmänna Arvsfondonden, som författaren anser utnyttjas av ”skrupellösa vänsteraktivister”.

Fnordspotting är en välkänd aktör i den högerextrema bloggosfären, och har skrivit många texter på högerextrema och antifeministiska teman. Författaren är uttalad SD-anhängare och ser enligt ett annat blogginlägg ”massinvandringen” till Sverige som ett ”direkt existentiellt hot” mot vita svenskar.

Allmänna Arvsfonden är en statlig fond som används till välgörande ändamål ifall en svensk medborgare går bort utan släktingar att testamentera sina inkomster till. I blogginlägget, som Skyttedal delar, rasar den högerextrema bloggaren bland annat mot att fondens pengar går till ”normkritik och intersektionalitet på dagisbarn”. I inlägget, skriver bloggaren vidare ”Allmänna arvsfonden har blivit ett sätt för de skrupellösa vänsteraktivister som marscherat genom institutionerna att finansiera de depraverade projekt som ligger dem själva varmt om hjärtat.” När Skyttedal delade inlägget på Twitter var hennes enda kommentar ”Vidrigt.”.

Förutom rent rasideologiskt tal om invandring som existentiellt hot har Fnordspotting även spridit konspirationsteorier om så kallad ”arabisering” av Europa.

Läs också: Sara Skyttedals råd till lågavlönade svenskar -Åk till Rumänien!

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se