Kontakta oss

INRIKES

Mattias Karlsson försökte tysta ned våldtäkt i Sverigedemokraternas ungdomsförbund

Publicerat

den

#METOO En av SD-tjänstemännen på Sverigedemokraternas riksdagskansli har polisanmälts för våldtäkt. Trots att partiets innersta krets känt till händelsen i flera veckor har partiledningen låtit bli att agera. Offret anklagar dessutom SD-toppen Mattias Karlsson för att ha försökt tysta ned det hela.

Den våldtagna personen är en ung kvinna som vid tillfället tillhörde SD-sfären. Till medier har kvinnan uppgett att hon informerade delar av partiledningen efter att hon polisanmälde våldtäkten, men att partiets innersta krets låtit bli att agera mot den misstänkte mannen. Kvinnan uppger även att hon upplever att partiet inte tagit henne på allvar och att SD-toppen Mattias Karlsson har försökt tysta ned den misstänkta våldtäkten.

– Mattias Karlsson vet mycket väl om tjänstemannen och vad denne sysslat med. Ändå känns det som om han lägger locket på. Ovärdigt, säger den unga kvinnan till Aftonbladet.

Våldtäkten ska ha ägt rum för några veckor sedan under en kväll då medlemmar från ungdomsförbundet och partiet festade ihop. Tjänstemannen, som är i vuxen ålder och anställd av Sverigedemokraterna, ska ha bjudit sin yngre kvinnliga kamrat på drinkar tills dess att situationen spårade ur. Den unga kvinnan blev berusad, under uppsyn av andra, äldre SD:are.

SD-mannen förgrep sig sedan på den unga tjejen då hon var i medvetslöst tillstånd. Det finns även uppgifter om att mannen i fråga har förgripit sig på en annan, äldre kvinna inom partiet.

Emil Tholander
emil.tholander@aktuelltfokus.se