Kontakta oss

INRIKES

SD-kvinna positiv till abort – näthatas av nationalister

Publicerat

den

INRIKES Sverigedemokraten Hilda Frick uttalade sig positivt om den svenska aborträtten. Då utsattes hon för nätmobbning av sina egna meningsfränder och uppmanades att gå med i Feministiskt Initiativ.

Hilda Frick är jämställdhetspolitisk talesperson för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna. I fredags delade hon en video som visar hur kristna abortmotståndare försöker skrämma kvinnor som ska besöka en abortklinik i Louisiana. ”Jag spyr”, skrev Hilda som kommentar till den kristna högerns agerande.

Därefter utvecklade hon sin egen syn på abort. ”Säkra aborter inom rimliga gränser är så jävla grundläggande för jämställdheten. – Celler som delar sig är förfan inget barn jag orkar inte, idioter.” skrev hon bland annat.

Att säga sin mening om kvinnors rätt till sin egen kropp var det enda som krävdes för att Hilda Frick skulle bli utsatt för mobbning. Efter Twitterinläggen blev hon hårt angripen av flera konservativa nationalister, somliga av dem öppna anhängare till hennes eget parti.

Här nedan är några av de kommentarer Hilda Frick har fått ta emot för att hon är för rätten till abort.

 

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se