Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokraterna tokhycklar om hemlösa åldringar

Publicerat

den

Foto: News Öresund

KLASSAMHÄLLET   ”SD betalar hotell och mat för honom tills kommunen tar tag i hans problem.”, så skrev SD-riks efter att Joakim Lamotte uppmärksammade situationen för äldre hemlösa i Trelleborg. Vad Sverigedemokraternas riksorganisation inte nämnde är att SD styr Trelleborgs kommun sedan oktober 2018.

35-år av nyliberala reformer har gjort Sverige till ett av de mest ojämlika länderna i Europa. Det nya klassamhället har skapat en helt ny våg av strukturellt hemlösa äldre. En av dessa är 88-årige Rolf som intervjuades av Joakim Lamotte häromdagen. I intervjun framgår det bland annat att Rolf tvingas bo och leva i sin bil. Något som har väckt starka reaktioner på sociala medier. Strax efter Lamottes reportage började gå viralt gjorde Sverigedemokraternas riksorganisation ett uttalande där partiet lovar att betala hotellkostnader och mat för Rolf tills dess att kommunen tar tag i problemet. Ett hedervärt initiativ om det inte vore för att Sverigedemokraterna är ansvariga för hemlösheten i kommunen.

I oktober 2018 tog Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna över det politiska styret i Trelleborg.

– Snabbt insåg vi att vi har mycket gemensamt med Moderaterna. Vi har haft samsyn i de flesta frågorna. Det kommer att märkas i Trelleborg att vi har inflytande, sa Helmuth Petersén (SD) till SVT när samarbetet lanserades.

Samarbetet innebär bland annat att Sverigedemokraterna har fått starkt inflytande i socialnämnden som bär det yttersta ansvaret för kommunens hemlösa. Det vill säga samma socialnämnd som gjort 88-årige Rolf ofrivilligt hemlös.

Kallas hycklare av allmänheten

Sverigedemokraternas agerande i frågan har mött stark kritik från allmänheten som anser att partiet hycklar om hemlösheten i Trelleborg. Här nedan listar vi några av reaktionerna.

Källor: Trelleborgs kommunTrelleborgs Allehanda

 

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se