Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker jämför queerpersoner med nekrofiler

Publicerat

den

SVALÖV | Linda Lindberg är ersättare för Sverigedemokraterna i riksdagen och gruppledare för partiet i skånska Svalöv. I en intervju med Lokaltidningen jämför SD-politikern queerpersoner med människor som har sex med döda, det vill säga nekrofiler.

Sedan valet 2014 är Feministiskt Initiativ representerade i Svalövs kommunfullmäktige. Nu har partiet lyft frågan om att lyfta HBTQ-perspektivet i kommunen, bland annat inom förskolan. Det har fått Sverigedemokraternas gruppledare, Linda Lindberg att gå i taket. I en intervju med Lokaltidningen jämför den lokala SD-toppen queerpersoner med nekrofili och pedofili.

– Det är befängt att tala om sexuella läggningar med barn i den åldern. Särskilt begreppet queer där även ytterligheter som pedofili och nekrofili ingår, säger Linda Lindberg, Sverigedemokraternas gruppledare i Svalöv, till Lokaltidningen.

FI-politikern Linn Alenius säger till tidningen att Linda Lindbergs uttalande vittnar om djup okunskap. Alenius är även oförstående till Lindbergs påståenden och menar helt enkelt att familjer ser olika ut. Något som även förskolebarn är medvetna om.

– Normer grundläggs i tidig ålder och ett det finns barn i vår kommun som har fler än två föräldrar eller föräldrar av samma kön. Genom att lyfta HBTQ-perspektivet i förskolan blir det dessutom lättare för barn som i framtiden inte kommer leva inom heteronormen, även om deras ursprungsfamilj ser ut så. Familjer ser helt enkelt olika ut säger Linn Alenius till Lokaltidningen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se