INRIKES

SD-politiker jämför queerpersoner med nekrofiler

SVALÖV | Linda Lindberg är ersättare för Sverigedemokraterna i riksdagen och gruppledare för partiet i skånska Svalöv. I en intervju med Lokaltidningen jämför SD-politikern queerpersoner med människor som har sex med döda, det vill säga nekrofiler.

Sedan valet 2014 är Feministiskt Initiativ representerade i Svalövs kommunfullmäktige. Nu har partiet lyft frågan om att lyfta HBTQ-perspektivet i kommunen, bland annat inom förskolan. Det har fått Sverigedemokraternas gruppledare, Linda Lindberg att gå i taket. I en intervju med Lokaltidningen jämför den lokala SD-toppen queerpersoner med nekrofili och pedofili.

– Det är befängt att tala om sexuella läggningar med barn i den åldern. Särskilt begreppet queer där även ytterligheter som pedofili och nekrofili ingår, säger Linda Lindberg, Sverigedemokraternas gruppledare i Svalöv, till Lokaltidningen.

FI-politikern Linn Alenius säger till tidningen att Linda Lindbergs uttalande vittnar om djup okunskap. Alenius är även oförstående till Lindbergs påståenden och menar helt enkelt att familjer ser olika ut. Något som även förskolebarn är medvetna om.

– Normer grundläggs i tidig ålder och ett det finns barn i vår kommun som har fler än två föräldrar eller föräldrar av samma kön. Genom att lyfta HBTQ-perspektivet i förskolan blir det dessutom lättare för barn som i framtiden inte kommer leva inom heteronormen, även om deras ursprungsfamilj ser ut så. Familjer ser helt enkelt olika ut säger Linn Alenius till Lokaltidningen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Tommy

    2016-01-24 den 13:12

    Linda Lindberg är en mycket värdig representant för det inskränkta och fördomsfulla SD-partiet. Tur att det finns tidningar och journalister som tar upp detta och allt annat felaktigt jox som SD-folket sprider.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp