Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker: ”judar och sionister styr Sverigedemokraterna”

Publicerat

den

SVERIGEDEMOKRATERNA När Anette Sarkany inte deltar på Sverigedemokraternas styrelsemöten i Essunga, sitter hon på nätet och anklagar sitt eget parti för att vara styrt av judar och sionister. Bland annat delar hon antisemitiska påhopp riktade partikollegan Kent Ekeroth.

På Facebook påstår SD-politikern Anette Sarkany att Sverigedemokraterna styrs judar. Den 8 januari förra månaden delade Anette Sarkany en text från förintelseförnekaren Lasse Wilhemsson som argumenterar för att SD styrs av sionister. I kommentarsfältet postar en av Anette Sarkanys Facebookvänner flera länkar som gör gällande att SD styrs av judar. Som svar på länkarna skriver Anette Sarkany: ”Så är det”.

Delade antisemitiskt inlägg om Kent Ekeroth

Timmen före delar Anette Sarkany ett antisemitiskt påhopp på sin partikamrat Kent Ekeroth. Inlägget innehöll en länk till SVT som berättade att Kent Ekeroth var tillbaka i riksdagen efter sitt fylleslagsmål i Stockholm, samt texten: ” Likt de andra sionisterna så håller de sig fast vid landet tills plundringen är klar. Å pengarna som dom stjäl, ja dom är dina.”

När vi granskar Anette Sarkanys Facebookinlägg det senaste året är de antisemitiska konspirationsteorierna återkommande. SD-politikern delar bland annat flera inlägg från den antisemitiska konspirationsteoretikern Carl Norberg.

Aktuellt Fokus har försökt nå Anette Sarkany för en kommentar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se