Kontakta oss

INRIKES

Antisemitisk SD-politiker förnekar terrorattacken på Drottninggatan: ”Inte hänt på riktigt”

Publicerat

den

SVERIGEDEMOKRATERNA I inlägg efter inlägg sprider SD-politikern Anette Sarkany från Nossebro ut åsikten att terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra våren, inte har hänt på riktigt. Enligt SD-politikern var dödsoffren dockor.

Sedan terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra våren har Anette Sarkany postat en rad Facebookinlägg som handlar om att attacken inte har ägt rum på riktigt. Så sent som den 30 januari i år skrev hon: ”Fy f*n vad det ljugs om den fejkade iscensatta terror attacken i Stockholm!” och ”AKILOV är ingen Muslim terrorist” för att insinuera att Akilov är jude.

SD-politikern påstår att flera av terroroffren inte ens existerar och att de som intervjuades av medierna var inhyrda skådespelare. Exempelvis anklagar hon den romska kvinnan, Papusa Ciuaru, 84, som skadades under attacken, för att ha spelat terroroffer i Bryssel. Om Papusa skriver Anette Sarkany:

”Papusa är skådespelare, hon har haft roll på Dramaten. Förstora bilden hon har peruk men det gråa syns under. Se kroppen samma anatomi, ansikte, i TV har hon en mkt större rock för att förvilla. Hon ses i samma sammanhang ”HOAX” stagade psyops i Bryssel.”

”Offren var dockor”

 

 

Terroroffret Papusa är inte den enda som SD-politikern anklagar för att vara skådespelare. Vid en genomgång av hennes Facebookhistorik sedan attacken ägde rum visar det sig att hon anklagar flera personer. Dessutom påstår hon att offren som blev påkörda av terroristen Rakimat Akilov inte var riktiga människor – enligt sverigedemokraten var det dockor.

Anette Sarkany började sprida konspirationsteorier om terrordådet på Drottninggatan nästan direkt efter attacken. Sedan dess har hon postat mängder med inlägg där hon påstår att terrordådet aldrig ägt rum. Bland annat har SD-politikern skapat 26 statusuppdateringar där hon sprider konspirationsteorin vidare till allmänheten.

Aktuellt Fokus har försökt nå Anette Sarkany för en kommentar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se