Kontakta oss

INRIKES

SD-toppen lämnar partiet: ”Tio antivaxxare i partitoppen”

Publicerat

den

SVERIGE   Sverigedemokraternas starke man i Norrbotten lämnar partiet. Själv menar att avhoppet beror på att han är trött på allt trams. ”Det finns säkert ett tiotal ”antivaxxare” bara i partitoppen”, säger han.

Mitt i valrörelsen skakas SD Norrbotten av ett rejält avhopp då partiets starke man I länet, Per Göransson, gått ut med att han hoppar av alla sina uppdrag för partiet. ”De är totalt oseriösa”, säger Göransson om Sverigedemokraterna i en intervju med Norrländska Socialdemokraten.

– Jag har lessnat på att ta diskussioner om rent trams, som att jorden bestrålas av 5G. När de inte tror på vetenskapen, vad tror de då på? Tomtar och troll?, säger Per Göransson till NSD.

Per Göransson är distriktsordförande för SD Norrbotten. Han har varit partiaktiv i sju år och varit SD:s förstanamn i kommunvalet i samt gruppledare för SD i Luleå. Av partiaktiva beskrivs han som SD:s ”starke man” i Norrbotten. Enligt den numera före detta SD-toppen försökte han påverka partiet i en positiv riktning men kände sig motarbetad.

Per Göransson berättar i NSD att han tröttnat på den ”låga intellektuella nivån inom SD i Norrbotten”, inte minst vad gäller vaccindebatten under coronapandemin.

– Det finns säkert ett tiotal ”antivaxxare” bara inom partitoppen i länet. Flera har försökt driva frågan trots att det är politiskt självmord.

På frågan hur väljarna bör agera nu svarar Göransson.

– Jag tycker att de ska rösta på ett annan parti som är mer seriöst än SD. Ett sånt här parti ska inte sitta i vare sig kommunfullmäktige eller regionfullmäktige.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se