Kontakta oss

INRIKES

SD-toppen förnedrar arbetslösa och funktionshindrade på sociala medier

Publicerat

den

KALMAR SD-toppen John Hoffbrink nedvärderar arbetslösa och funktionshindrade på sociala medier, bland annat jämför han atbetslösa med skit. Enligt SD-toppen är neuropsykiatriska funktionshinder dessutom bara en ursäkt för att inte jobba.

John Hoffbrink är Sverigedemokraternas ordförande i Hultsfred. Dessutom sitter han som ersättare i regionfullmäktige och är ordinarie ledamot i SD Kalmars distriktsstyrelse. På sociala medier har John Hoffbrink ägnat sig åt med att nedvärdera arbetslösa och funktionshindrade.

John Hoffbrink och Jimmie Åkesson. Foto: Faksimil Facebook

Jämför arbetslösa med skit

John Hoffbrink går till och med så långt att han jämför arbetslösa människor med skit. I ett Facebook-inlägg föreslog Hoffbrink att Hultsfreds kommun  skulle byta namn till Kejsarkullen, vilket är samma namn som sop och återvinningsstationen i Hultsfred. I samma inlägg skrev han: ”Här tar vi emot all skit, svenskar som invandrare, som inte drar sitt strå till stacken”.

När tidningen Dagens Hultsfred konfronterar John Hoffbrink med uppgifterna säger han att han står för sina åsikter om arbetslösa.

– Det finns ju de som inte kan jobba, men jag tycker att det ska vara tuffare att få bidrag. Det jag har sagt står jag för.

”De får tolka det hur de vill”

På frågan om hur han tror att arbetslösa människor ser på att bli kallade för skit svarar Hoffbrink att politiker ska sätta ned foten för annars är man en mes.

– De får tolka det hur de vill. Är man politiker ska man kunna sätta ned foten, annars är man en mes. Det finns många som tycker att det var bra sagt, säger John Hoffbrink till Dagens Hultsfred.

Förnedrar funktionshindrade

När det gäller neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD råder det inga tvivel om SD-toppens åsikter. Enligt John Hoffbrink är neuropsykiatriska funktionshinder bara en ursäkt för att inte jobba.

– Man kan kolla om de som har ADHD kanske kan jobba istället. Det är väldigt många som får en sådan diagnos i dag. Jag menar inte att man ska kontollera de som vill flytta hit, däremot är det många som har ADHD och som skyller på det istället för att jobba, säger John Hoffbrink.

Källa: Dagens Hultsfred.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se