NOTISER

SD vågade inte debattera om islam

INRIKES| Sverigedemokraterna är kända för att skrika “ta debatten med oss”, men när Ida Dzanovic bjöd in Richard Jomshof till debatt om muslimer och partiets folkmordsretorik om islam så lät det plötslig annorlunda. Då fegade Richard Jomshof ur helt och hållet. Först valde han att inte svara på Dzanovic inbjudan alls och veckorna gick. Då Dzanovic inte gav sig skickade hon en förfrågan till hans sekreterare och efter en längre tids tystnad fick hon slutligen svar. Sverigedemokraterna och Richard Jomshof vill inte ta debatten.

Ida Dzanovic som har skrivit en debattartikel i Aftonbladet där hon beskriver likheterna i retoriken om muslimer både under kriget i före detta Jugoslavien och av Sverigedemokrater idag. Likheterna är slående lika. Hon kontaktade Jomshof som är en av de mest aktiva SD:arna som bedriver den antimuslimska folkmordsretoriken. Men trots att Sverigedemokraterna är ett parti som har gjort sig en karriär på att “våga ta debatten”, ville Richard Jomshof inte ta debatt när det väl gällde.

sd1

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

5 kommentarer

5 Comments

 1. rose

  2015-07-13 den 23:38

  Så fega men stora i käften

 2. Alliss

  2015-07-13 den 13:23

  Lustigt att SD-trollen inte kastar sig över detta, \”mediakritiska\” som de är.

 3. FHK

  2015-07-12 den 15:10

  Förvånad blir…ingen

 4. Anita Molander

  2015-07-12 den 13:09

  Såklart de fegar ur, de vill bara \”ta debatten\” när de kan bestämma reglerna.
  Det är som med deras syn på yttrandefrihet, de vill tro att yttrandefrihet innebär att få kläcka ur sig vilka lögner och rasistiska vidrigheter som helst utan att behöva möta mothugg.

 5. Bo Bergman

  2015-07-12 den 10:12

  Förvånade? Chockade? Någon…?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp