Kontakta oss

INRIKES

SD:s gräsrötter hotar lämna om Ekeroth petas från riksdagslistan!

Publicerat

den

SVERIGEDEMOKRATERNA Den kontroversiella riksdagsledamoten Kent Ekeroth har blivit petad från valberedningens förslag till riksdagslistan i höstens val. Nu mobiliserar Kent Ekeroth och följare för att behålla honom riksdagen.

Kent Ekeroth har sedan länge varit en central förgrundsgestalt inom Sverigedemokraterna. Men nu ser hans riksdagskarriär ut att få ett stopp. Enligt Michael Rosenberg från Sverigedemokraternas valberedning har inget av Sverigedemokraternas partidistrikt valt att nominera Kent Ekeroth till riksdagslistan. En förklaring som Kent Ekeroth inte köper. I en intervju i sin egen tidning, Samhällsnytt, säger Ekeroth sig vara förvånad över petningen.

– Det är förvånande. Jag fick inte någon motivering till det hela. Frågan är vem valberedningen lyssnat på: partiets medlemmar eller på partiledningen. Valberedningen ska ju sätta en lista med 73 namn – menar de då alltså att varje person på den listan har större stöd i partiet än vad jag har?

Petningen av Ekeroth har inte gått obemärkt förbi inom SD-leden. På Facebook har bland annat en stödsida för Ekeroth dykt upp. På stödsidan som heter ”Stöd Kent Ekeroth till en plats på riksdagslistan 2018.”, uppmanas SD:s gräsrötter att kontakta partiet på riksnivå och kräva att Ekeroth ska hamna på riksdagslistan. Gräsrötterna uppmanas även att kontakta sina lokala distriktsombud och framföra sina åsikter om petningen av Ekeroth. Stödsidan startades den 22 februari och fick över 750 följare på mindre 24 timmar. Bland de som stödjer Kent Ekeroths kampanj mot SD-ledningen och valberedningens beslut återfinns bland annat Sverigedemokraternas lokalavdelning i Avesta och en rad lokalpolitiker från Skåne till Norrland.

På Facebook har Kent Ekeroth även kritiserat valberedningen. I hans kommentarsfält skriver flera av partiets gräsrötter att dom inte kommer rösta på SD om Ekeroth inte hamnar på riksdagslistan. Flera personer skriver även att dom kommer lägga ner sitt politiska engagemang om SD-ledningens petning består.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se