Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpolitiker attackerar Katerina Janouch utseende – jämförs med Disneyhäxa

Publicerat

den

INRIKES På Twitter går Vänsterpartisten Emilia Dormurat från Göteborg till attack mot författaren och högerkrönikören Katerina Janouch. Men istället för att ge sig på Janouch åsikter väljer Vänsterpartisten att kommentera Katerina Janouch utseende.

Emilia Domurat är aktiv vänsterpartist och kyrkopolitiker från Göteborg. Efter Aktuellt Fokus nyhet om Katerina Janouch och läraren Barbro Sörman gick V-politikern ut och började skriva om Katerina Janouch utseende. I en tweet jämför hon Katerina Janouch med häxan ur Hans och Greta.

Aktuellt Fokus bestämde sig för att kontakta Vänsterpartisten och höra om det verkligen är okej att kommentera utseendet hos politiska motståndare, eller om man som vänster borde stå över den sortens beteende. Men då ville V-politikern inte svara. Istället bad hon oss kontakta den moderata riksdagsmannen Hanif Bali.

Jag såg din tweet om Katerina Janouch och la märke till att du kommenterade hennes utseende. Är det verkligen okej att göra så? Borde inte du som folkvald vänster föregå med gott exempel?


– Jag skrev det med en glimt i ögat, jag är elak du vet, synd att du misstolkade det. och vill du prata om goda exempel så kontakta Hanif Bali etc. Blir säkert ett intressant debatt, ha det gott.

Men tycker du verkligen at det är relevant att klanka ner på Janouch utseende?

– Har du inget bättre för dig än att leta efter saker som inte existerar, om du är journalist så gå och leta efter äkta nyheter, säger V-partisten istället för att svara på frågan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se