Kontakta oss

INRIKES

SD:s nya gruppledare: ”Osunt med homosexualitet”

Publicerat

den

INRIKES Sverigedemokraterna i Alingsås har valt en ny gruppledare. Den nya gruppledaren är känd sen tidigare för sin homofobi.

Sverigedemokraterna i Alingsås meddelar att de nu valt en ny gruppledare. Den nya gruppledaren är Boris Jernskiegg. Han hette tidigare Petrusson i efternamn men valde ett namnbyte efter att hans homofobi uppmärksammats 2015. 2015 var det en annan Sverigedemokrat som tog ställning för HBT-Q vilket fick Jernskiegg att bli kränkt.

”Jag tycker det är osunt med homosexualitet”, skrev Jernskiegg i en kommentar på facebook.

När Jernskiegg intervjuades av Sveriges Radio i samband med sina facebook-kommentarer var han bland annat kränkt över att Pride existerade samtidigt som det inte fanns några heterofestivaler.

– Som det är nu så är det väldigt mycket Pride-festivaler där folk ska springa runt nakna på stan och visa upp sig och det tycker jag är osmakligt. Det finns ju ingen heterosexuell-fest där man springer runt på samma sätt. Jag tycker det är trams, sa Boris Petrusson/Jernskiegg till P4 Göteborg.

Fick vara kvar i partiet

Sverigedemokraten som hade ställt sig positiv till HBT-Q fick slutligen lämna partiet. Jernskieggs uttalanden utreddes av partistyrelsen men de beslutade att han fick stanna i partiet. Jernskieggs fick inte ens en varning av partistyrelsen.

Den tidigare gruppledaren i Alingsås, Peter Martini rättfärdigade Jernskieggs kommentarer med att han blev provocerad av det HBT-Q vänliga budskapet. Martini sa att det är bättre att hålla sådana tankar för sig själv, istället för att fördöma kommentarerna.

– Det är givetvis inte bra för partiet att sådant här händer. Vi får hoppas att sådana här dumheter inte händer igen. Vi får hålla våra egna tankar för oss själva, så är det, sa Martini till Sveriges Radio.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se