Kontakta oss

INRIKES

HBTQ-förening utsatt för bajs och SD-affischer

Publicerat

den

MALMÖ   Avföring och en SD-affisch mötte de arbetande på HBTQ-föreningen Page 28 under tisdagen. Hatattacken är polisanmäld.

Under tisdagen möttes arbetarna på HBTQ-caféet Page 28 av ett skyltfönster insmetat med hundbajs och  en SD-affisch klistrad på caféets dörrkarm med tapetklister. På affischen återfinns Magnus Olsson, SD Malmös toppnamn inför kommunvalet, det uppger HBTQ-föreningen på sin Facebook-sida.

Faksimil Facebook

”När vi utsätts för sånt här blir vi självklart oroliga, men vi känner ännu starkare att vi måste fortsätta finnas. Vi kommer vidta åtgärder efter detta och uppmanar er, våra följare, allierade och vänner att tänka ett extra varv innan ni går till valstugorna på söndag. Fundera över vilket slags samhälle ni vill ha och kom ihåg att alla röster räknas. Rättigheter som vi har idag kan vara borta imorgon.”, skriver föreningen.

Hatbrottet är polisanmält.

Antisemitism och gängkopplingar

SD:s Malmö-avdelning har länge varit problemtyngd förutom enbart homofobi. Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur den dömda mördaren och Hells Angels-grundaren Johnny Larsen valarbetat för SD i Malmö.

2019 kunde Aktuellt Fokus som enda svensk nyhetsmedia rapportera om hur SD Malmös kommunfullmäktige-ledamot Lars-Johan Hallgren  spred en antisemitisk konspirationsteori om att den judiska affärsmannen George Soros låg bakom klimataktivisten Greta Thunbergs framgångar. Ett påstående Hallgren senare försvarade i kommunfullmäktige. Hallgren har tidigare varit ledamot i Region Skåne och SD:s gruppledare i regionen.

Läs också: Här får SD:s toppnamn böter utanför vallokalen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se