Kontakta oss

ARBETSLIV

Seko-avdelning skänker 200 000 till Hamnarbetarförbundet!

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

INRIKES Den lokala fackklubben, Seko Infraklubben Syd, skänker 200 000 kronor till Hamnarbetarförbundets konfliktkassa. Enligt hamnarbetarna är man överväldigade av det generösa bidraget.

Just nu driver enskilda vänsteraktivister en intensiv insamlingskampanj till Hamnarbetarförbundet konfliktkassa. Enligt uppgift ska tiotusentals kronor strömmat in på några få timmar efter att Hamnarbetarförbundet gick ut med att man tänker inleda en rikstäckande storstrejk. Nu backas kampanjen upp av Sekos lokala fackklubb, Infraklubben Syd, som skänker 200 000 kronor till Hamnarbetarförbundet.

I ett uttalande skriver Seko att de ger sitt fulla stöd till Hamnarbetarförbundet och deras rätt till grundläggande fackliga rättigheter. Samtidigt riktar man stark kritik mot arbetsköparen Sveriges Hamnar.

”Att Sveriges Hamnar lägger lockout på fridagar visar bara hur oseriösa de är. Vi beundrar Hamnarbetarförbundets sammanhållning och utvecklade demokratiska tänkande. Det är en genuint medlemsledd fackförening och ett fackligt föredöme. Därför tar vi avstånd från svartmålningen av Hamnarbetarförbundet. Den har varit och är både osaklig och smaklös. Det borde vara självklart för fackförbunden och LO-ledningen att stödja Hamnarbetarförbundet och inte motarbeta dem. Det skulle stärka hela arbetarrörelsen istället för att som nu, splittra den.” skriver Seko-klubben i sitt stöduttalande.

Källa: Hamn.nu

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se