Kontakta oss

KRÖNIKA

Socialdemokraterna jagar vanligt folk i skuldfällan via Socialen

Publicerat

den

KRÖNIKA I måndags framkom i en artikel i DN att Socialdemokraterna har sålt lotter till skuldsatta personer från sina företag Kombispel och A-lotterierna. Man har också förstört människors liv och privatekonomiska möjligheter genom att skicka dem till Kronofogden.

Tänk er hur Socialdemokraterna hade låtit om Moderaterna finansierat sin verksamhet och sina valrörelser genom att sälja tobak eller sprit (om monopolet inte hade funnits). Ramaskriet hade defenitivt inte tystnat innan valrörelsen 2018. Allianspartierna har varit förvånande tysta i sin kritik. Inte undra på det, avreglering av spelmarknaden ligger dem varmt om hjärtat och den som ska peka finger och moralisera behöver hålla tungan rätt i munnen.

Hur många är vi inte som någon gång har skrapat en lott eller spelat lite på något nätcasino för att vi hoppats på en annan ekonomisk situation, den stora vinsten? Enligt kartläggningen ”Perspektiv på spel och spelproblem” från Folkhälsomyndigheten är de som spelar och hamnar i spelberoende ofta fattiga och socialt utsatta män. Det tycks sossarna också veta. Just därför är Kombispel och A-lotterierna två ekonomiskt lönsamma verksamheter.

Något här skorrar falskt. Folkhälsomyndigheten pekar alltså ut män ur den lågbetalda arbetarklassen som en grupp som riskerar att hamna i spelmissbruk. Samma grupp som Socialdemokraterna måste nå i nästa val för att behålla regeringsmakten. Sagda grupp blir alltså satta hos Kronofogden av Socialdemokraterna och är dessutom med och betalar sossarnas valrörelser genom sitt spelande och eventuella spelproblem. För nog är det så att en person som inte kan betala sina spelskulder har ett spelproblem?

Socialdemokratin i Sverige är en institution. I sin jakt på politiskt envälde har de utvecklat en påtaglig fartblindhet. De egna väljarna, åtminstone de önskade väljarna i arbetarklassen, utnyttjas alltså som kassako till valrörelser – för ett parti som för länge sedan övergett sin ambition om att göra livet bättre för vanligt folk. Sossarna byggde ett välfärdssamhälle där sociala myndigheter skulle se till att ingen hamnade mellan stolarna på grund av det kapitalistiska rofferiet. Folk har fortsatt hamna mellan stolarna och fångas upp av sociala myndigheter. Det nya med Dagens Nyheters avslöjande är att det är ”arbetarpartiet” själva som stjälper arbetare av stolen och jagar dem in i livslång skuldsättning. Fy fan, säger jag bara!

Jonas Lundgren
redaktionen@aktuelltfokus.se