Kontakta oss

INRIKES

Socialdemokratisk toppkandidat erkänner: Fegar ur samtal om vården

Publicerat

den

VÄSTERNORRLAND Toppkandidaten för Socialdemokraterna i landstingsvalet i Västernorrland är utsedd. Och han har redan gjort klart att han inte vill prata om Socialdemokraternas planer för vården i delar av länet.

Glenn Nordlund, kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik, kommer bli första namn på Socialdemokraternas lista i landstingsvalet i Västernorrland. Nomineringen från partiets valberedning kom i veckan och Nordlund säger att han ser fram emot uppdraget som toppkandidat.

Trots att Nordlund riskerar att bli regionråd efter valet vill han inte svara på frågor om sjukvården i länet, i synnerhet inte om frågorna handlar om Sollefteå BB. Faktum är att han inte ens vill säga vad han har för åsikt i frågan om Sollefteå BB ska öppnas efter att Socialdemokraterna stängde ner kvinnovården vid Sollefteå sjukhus i januari i år.

Nedstängningen följdes av en omfattande debatt om socialdemokratiska valsvek och i efterdyningarna har partiet tappat mer än 10 procent av väljarna i valet.

När tidningen Allehanda pressar Glenn Nordlund på att svara vad han tycker slingrar han sig säger att frågan är svår att svara på.

– Det är svårt svara på frågan utan de underlag som funnits i processen.
På frågan om Glenn Nordlund fegar ur när det gäller att ge raka svar om Sollefteå BB svarar han ja.

– Ja, så kan man tolka det, men jag vill inte redan nu hamna i ett läge där jag riskerar en svekdebatt, att jag inte håller vad jag lovar, säger Glenn Nordlund till Allehanda.

Källa: Allehanda.

Kim Fredriksson kim.fredriksson@aktuelltfokus.se