Kontakta oss

INRIKES

Soldiers of Odins bråk med Bandidos bekräftat – Inträffade i Borlänge

Publicerat

den

soovsbandidos

BORLÄNGE| Igår kunde Aktuellt Fokus berätta att det högernationalistiska nätverket Soldiers of Odin har skärpt sin säkerhet efter förra helgens påstådda våldsamheter mellan SoO och MC-gänget Bandidos. I nyheten framgick det att SoO har lagt locket på om bråket och att Aktuellt Fokus inte kunde peka ut var våldsamheterna ska ha ägt rum i. Idag kan Aktuellt Fokus avslöja att det var i Borlänge.

På sociala medier skriker sympatisörer och medlemmar till det högernationalistiska nätverket efter hämndaktioner. Samtidigt har Soldiers of Odins ledning beslutat om sekretess kring våldsamheterna som ska ha ägt rum mellan SoO-medlemmar och medlemmar och supporters till MC-gänget Bandidos. Exempelvis har Soldiers of Odin valt att hemlighålla var våldsamheterna ska ha ägt rum.

Aktuellt Fokus kan nu avslöja att den misstänkta uppgörelsen ska ha skett i Borlänge. Efter våldsamheterna har de gatupatrullerande högeraktivisterna skärpt säkerheten kring alla sina avdelningar i Europa. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus är inte bara Borlängeavdelningen förberedd på ytterligare sammanstötningar med Bandidos MC, även resterande svenska avdelningar ska ha fått uttryckliga order om att vara förberedda för konfrontationer.

Före det blev känt att det var Bandidos som var föremål för konfrontationen i Borlänge bekräftade Soldiers of Odins talesperson Mikael Johansson att det hade varit sammanstötningar i staden. Efter det stod klart vad det hela rörde sig om ska Mikael Johansson med flera inom ledningen för SoO tagit beslut om sträng sekretess kring ärendet.

Aktuellt Fokus källa uppger att det finns flera personer inom SoO som är oroliga för utvecklingen och den radikalisering som sker inom vissa avdelningar. Flera personer som har sökt sig till nätverket anser att det är hyckleri att säga sig vilja bekämpa kriminella utlänningar samtidigt som de inte har några problem med gängkriminella svenskar.

– Vissa har till och snackat om att vi borde gå in i Sverigemodellen och det är knappast vad syftet var från början säger samma källa till Aktuellt Fokus.

Utåt sett säger sig nätverket vilja bekämpa brottslighet och skapa trygghet på gatorna. Flera granskningar av nätverkets medlemmar visar däremot att en majoritet av Soldiers of Odins medlemmar är kraftigt brottsbelastade. På flera håll i landet finns flera medlemmar som öppet deklarerar att de har sina sympatier hos den kriminella så kallade 1 %-sfären. Flera andra SoO-medlemmar har kopplingar till nazister och högerradikala rörelser.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se